Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Lipsa de somn poate duce la obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, avertizează medicii

Lipsa de somn poate duce la obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, avertizează medicii

Cercetările Clinicii Mayo din SUA au descoperit că lipsa de somn poate duce la creșterea cu 9% a grăsimii abdominale și la creșterea cu 11% a grăsimii în organele abdominale.

Lipsa de somn poate duce la obezitate, boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, avertizează medicii
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    22 Sep 2022   •   13:47

Cele mai recente cercetări au confirmat că privarea de somn poate duce la o creștere a grăsimii în burtă și în organele abdominale.

Un comunicat de presă emis de Spitalul Chung Shan din orașul Taipei spune că o treime dintre adulții americani au problema insomniei, deoarece cei mai mulți dintre ei petrec mult timp pe rețelele de socializare și vizionează videoclipuri pe internet.

Se poate deduce că, cu cât oamenii rămân treji mai mult, cu atât mănâncă mai mult, dar activitatea lor fizică nu crește, ceea ce poate duce la consecințe negative.

Medicul obstetrician-ginecolog al Spitalului Chung Shan Wang Ling a declarat în comunicatul de presă că cercetările efectuate de Clinica Mayo din SUA au confirmat că și participanții tineri, slabi și sănătoși la studiu ar crește ușor în greutate și ar avea o creștere a grăsimilor în burtă ca urmare a ingerării mai multor calorii după ce a experimentat o perioadă de privare de somn.

Creșterea grăsimii se acumulează în mare parte în jurul organelor abdominale și nu sub piele, așa cum se credea greșit în trecut.

Chiar și în perioada de recuperare, când oamenii își revin după insuficiența de somn, ingeră mai puține calorii și pierd în greutate, grăsimea din organele lor va crește în continuare, a adăugat Wang.

Cercetarea Clinicii Mayo a constatat că privarea de somn poate duce la o creștere cu 9% a grăsimii abdominale și la o creștere cu 11% a grăsimii în organele abdominale.

Acumularea de grăsime în organe crește șansele de obezitate, boli cardiovasculare și sindrom metabolic, care la rândul lor cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, scrie Taiwan News.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close