Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vaccinul Pfizer, 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Vaccinul Pfizer, 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Compania Pfizer anunță că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Vaccinul Pfizer, 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
de Andreea Cigolea    |    31 Mar 2021   •   14:04

Vaccinul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se va putea vaccina înainte de începerea noului an școlar

Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulți.

Moderna a început studiile vaccinului COVID-19 pe mii de copii

Compania americană Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Conform unui comunicat al companiei, citat de Le Figaro, studiul clinic implică un total planificat de 6.750 de copii din Statele Unite şi Canada. Vaccinul Moderna este autorizat în prezent pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în America de Nord, Uniunea Europeană şi alte câteva ţări, inclusiv Israel şi Singapore.

Acest studiu, pentru care au început să fie injectate primele doze, va face posibilă studierea „siguranţei, toleranţei, producerea de efecte adverse şi eficacitatea vaccinului”, a declarat compania.

În primul rând, vor fi studiate două concentraţii diferite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani şi trei concentraţii (inclusiv una chiar mai mică) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi mai puţin de 2 ani. Odată determinată cea mai bună doză, altor copii li se va administra un placebo, care va compara grupul vaccinat cu cel nevaccinat. Copiii vor fi urmăriţi timp de 12 luni după a doua injecţie.

×
Subiecte în articol: Pfizer
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close