Antena 3 CNN Actualitate Social Abuzurile din mediul online cresc alarmant

Abuzurile din mediul online cresc alarmant

Abuzurile din mediul online au crescut semnificativ odată cu dezvoltarea tehnologiei şi a reţelelor de socializare.Cel puţin asta relevă un studiu făcut de o companie din IT, care ne arată că expunerea la riscuri din online a ajuns la cote alarmante. 

Abuzurile din mediul online cresc alarmant
Sursa foto: pixabay.com
14 Feb 2020   •   13:09

Sociologii spun că totul pleacă de la educaţie, însă vina o poartă şi marile companii care deţin reţelele de socializare

Există pârghii pe care le putem folosi dacă ajungem în situaţia de a fi victime ale abuzurilor din mediul online, spun avocaţii.

„Acest tip de hărţuire poate fi combătut în instanţa civilă dacă ştim foarte clar persoana care practică o asemenea strategie. Se poate chema în judecată persoana respectivă, se face legătura de cauzalitate, de fapt între mesajele pe care le-a primit victima şi persoana care le-a transmis”,  a explicat  avocatul Adrian Cuculis pentru Antena 3. 

Studiul realizat de compania din IT a analizat percepțiile adolescenților și adulților despre viața online și expunerea lor la 211 riscuri online din patru categorii: reputațională, comportamentală, sexuală și personal-intruzivă.

Abuzurile din mediul online cresc alarmant

×
Subiecte în articol: retele de socializare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close