Antena 3 Actualitate Social Adio, dosar cu șină! De astăzi, instituţiile publice nu mai au voie să solicite copii la alte acte emise de stat

Adio, dosar cu șină! De astăzi, instituţiile publice nu mai au voie să solicite copii la alte acte emise de stat

de Alexandra Dima    |    01 Ian 2022   •   13:01
Adio, dosar cu șină! De astăzi, instituţiile publice nu mai au voie să solicite copii la alte acte emise de stat
Sursa foto: Hepta

De la 1 ianuarie 2022 scăpăt de multe hârtii inutile care ne dădeau bătăi de cap la ghișeele statului.

Instituţiile publice nu mai au voie, începând din 1 ianuarie, să mai solicite persoanelor fizice şi firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituţii ale statului.

Deși abia acum intră în vigoare, preşedintele Iohannis a promulgat încă din 9 noiembrie actul normativ prin care este interzis instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să ceară persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către entităţi ale statului.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, se arată în textul legii.


 

×
Subiecte în articol: copii acte instituţii stat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close