Antena 3 CNN Actualitate Social Poliţia locală obţine noi împuterniciri asupra şoferilor

Poliţia locală obţine noi împuterniciri asupra şoferilor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea conform căreia proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul are obligația de a prezenta și polițistului local, la solicitarea acestuia, datele de identificare a persoanei căreia i-a încredințat vehiculul. 

Poliţia locală obţine noi împuterniciri asupra şoferilor
Sursa foto: Agerpres
de Cristina Iacob    |    07 Dec 2022   •   14:23

Șoferii vor fi obligați să comunice poliției locale, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. În cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

Sancţiunile pentru necomunicarea datelor de identificare ale conducătorilor vehiculelor sunt mai mari decât cele pentru oprirea, staţionarea sau parcarea neregulamentară. 

Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile public, care are ca obiect de reglementare stabilirea şi în sarcina poliţiei locale, a atribuţiei de a putea solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

×
Subiecte în articol: Poliţia Locală Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close