Antena 3 CNN Actualitate Social El este bărbatul care a murit în explozia la Rafinăria Petromidia de la Năvodari. Avea 32 de ani

El este bărbatul care a murit în explozia la Rafinăria Petromidia de la Năvodari. Avea 32 de ani

Din cele șase victime rănite în urma exploziei şi incendiul uriaș care a mistuit rafinăria Petromidia de la Năvodari, o singură persoană și-a pierdut viața. Este vorba despre Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil mic.

El este bărbatul care a murit în explozia la Rafinăria Petromidia de la Năvodari. Avea 32 de ani
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2021   •   21:15

Potrivit primelor informaţii, Iulian Atanasiu a intrat de dimineața în schimbul 1, iar la ora 14:00 urma să fie înlocuit. Din păcate, nu a mai apucat pentru că vineri la ora 12:30 a avut loc o explozie puternică, urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia Năvodari acolo unde bărbatul lucra.

Ultima postare pe pagina sa de socializare a făcut-o joi dimineața, când alături de o poză cu răsăritul de soare a spus: ”Cine se trezește de dimineață... Lucrează în ture!".

Iulian Atanasiu era căsătorit de trei ani și avea un copil mic. Soția lui lucrează tot la Rompetrol.

Director Rompetrol, despre explozia de la Petromidia: Nu e eroare umană, un echipament a cedat

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anunțat că incendiul a apărut la ora 12.30:

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale și unde erau în acea perioadă cinci persoane. Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns:

„La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (...) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Conform acestuia, instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi. O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

×
Subiecte în articol: explozie Navodari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close