Caz incredibil în Iași. Justiţia a dat înapoi permisul de conducere unui şofer mort

21 Mar 2018   •   08:32
Caz incredibil în Iași. Justiţia a dat înapoi permisul de conducere unui şofer mort

Justiţia a dat înapoi permisul de conducere unui şofer mort, în toamna anului trecut.  Bărbatul a dat în judecată Poliţia pentru a scăpa de sancţiunea rutieră. A murit în timpul procesului. Valerian Vasiliu a deschis proces după ce, pe 9 martie 2017, a fost sancţionat contravenţional cu 1.305 lei, reprezentând 9 puncte amendă.

Tribunalul Iaşi a pronunţat o sentinţă favorabilă unui om decedat într-un litigiu purtat de câteva luni cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Valerian Vasiliu a murit încă din toamna anului trecut însă, recent, judecătorii ieşeni au decis că acesta îşi poate folosi în continuare permisul de conducere suspendat de Poliţie. Judecătorii au mai stabilit că bărbatul este îndreptăţit să primească înapoi şi jumătatea de amendă pe care a plătit-o la scurt timp după ce a primit o sancţiune contravenţională. Procesul s-a judecat cu reclamantul mort, însă, la final, judecătorii au dat sentinţă definitivă prin care au decis, potrivit ziaruldeiași.ro.

„Anulează procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PISX nr. 0068964 întocmit la data de 09.03.2017 de către intimat şi exonerează pe petent de sancţiunile aplicate. Dispune restituirea către petent a sumei de 653 lei achitată cu titlu de amendă aferentă procesului verbal”. 

Decizia e similară cu cea a primei instanţe, Judecătoria Paşcani, însă care fusese luată cu câteva zile înainte ca petentul să moară.

ExitPOLL
Parteneri
x close