„Chinezării” de zeci de mii de euro. Mii de adidași contrafăcuți, confiscați de inspectorii vamali din Constanța

de S.T.    |    16 Mar 2019   •   10:27
„Chinezării” de zeci de mii de euro. Mii de adidași contrafăcuți, confiscați de inspectorii vamali din Constanța Foto: pexels.com

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au confiscat 1.672 de perechi de pantofi sport marca Adidas, în valoare de 83.600 de euro, susceptibile de contrafacere, a anunţat Direcţia Generală a Vămilor.

Potrivit sursei citate, acţiunea de control a avut loc asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în comuna Petrachioaia din judeţul Ilfov. 

În urma controlului, inspectorii vamali au reţinut 1.672 perechi pantofi sport din înlocuitori/textil, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca Adidas - Three Stripes.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 83.600 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close