Antena 3 Actualitate Social Comportamentul riscant adoptat de şoferii români

Comportamentul riscant adoptat de şoferii români

30 Oct 2018   •   16:14
Comportamentul riscant adoptat de şoferii români

Poliţia Română a prezentat, marţi, rezultatele studiului "Atitudini sociale privind riscul în trafic 2018" şi analiza comparativă a datelor din patru sondaje de opinie care au avut aceeaşi temă de cercetare, realizate în perioada 2008-2018.

Una dintre concluzii este că utilizarea tehnologiei (vorbitul la telefon fără a folosi hands-free, trimiterea de SMS-uri, verificarea reţelelor sociale, ultilizarea aplicaţiilor, a GPS-ului sau filmarea în timpul şofatului la volan) reprezintă un comportament riscant adoptat de aproape jumătate dintre şoferii români.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.259 de şoferi activi (care în ultimele şase luni anterioare aplicării chestionarului au condus un autovehicul), prin intermediul anchetei sociologice telefonice cantitative (CATI). Colectarea datelor a avut loc pe parcursul lunii august.

Studiul a fost realizat de compania de cercetare sociologică Cult Market Research şi Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Ursus Breweries, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: şoferi romani studiu comportament risc

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close