Antena 3 Actualitate Social Poți primi mașină gratis în cazul unui accident. Tot ce trebuie să faci este să folosești RCA-ul vinovatului

Poți primi mașină gratis în cazul unui accident. Tot ce trebuie să faci este să folosești RCA-ul vinovatului

30 Mar 2018   •   19:45
Poți primi mașină gratis în cazul unui accident. Tot ce trebuie să faci este să folosești RCA-ul vinovatului

Cum poți primi mașină gratis în cazul unui accident de care nu ești vinovat? Un autoturism de schimb poate fi închiriat cât timp mașina avariată în accident se află în service, iar costurile sunt acoperite prin RCA-ul șoferului vinovat. Firmele de asigurare sunt obligate prin lege să deconteze acest serviciu, însă puțini șoferi știu că au acest drept.

Șoferii români pot primi mașini gratis, după ce legislația RCA a fost modificată în 2017. Astfel, asiguratorul este obligat să-i furnizeze șoferului despăgubit o mașină în perioada în care cea avariată în accident este în service pentru reparații, așa cum rezultă din Norma nr.20 din 27 iulie 2017.

Prin modificările aduse legislației RCA, o mașină de schimb poate fi preluată de la o companie de închirieri auto, iar firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu.

Important de menționat este că acest autoturism este similiar cu cel pe care îl dețineți. În conformitate cu devizul de reparaţie, pentru patru ore de manoperă se acordă o zi de închiriere.

Pentru a avea acest drept, trebuie să obțineți nota de constatare, devizul de reparație și să primiți confirmarea de la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului.

În fiecare an, peste 200.000 de accidente rutiere au loc pe șoselele din România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close