Antena 3 CNN Actualitate Social Facultatea din România unde absolvenţii câştigă 6.000 de lei în mână

Facultatea din România unde absolvenţii câştigă 6.000 de lei în mână

Facultatea din România unde absolvenţii câştigă 6.000 de lei în mână
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
13 Iul 2017   •   10:55

Absolvenţii programului de masterat în limba germană de la facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) din cadrul Academiei de Studii Economice sunt recrutaţi de angajatori pentru salarii care pot să ajungă şi la 6.000 de lei net pe lună, a confirmat Tănase Stamule, prodecanul FABIZ. 

”Salariile absolvenţilor noştri depind de filiera pe care o termină. Avem un avantaj în piaţă pen­tru că angajatorii oferă în medie bonusuri de 30% pen­tru limba străină. Totuşi, bonusul se corelează şi cu nivelul de cunoştinţe al limbii străine“, a explicat prodecanul FABIZ. Facultatea oferă programe de licenţă şi masterat în limba engleză, franceză şi germană. Cei mai mulţi studenţi sunt la limba engleză, dar simţim un interes din ce în ce mai mare pentru limba germană, având în vedere cererea din piaţa muncii“, a mai spus Tănase Stamule.

Potrivit Bussiness Magazin, cele mai căutate limbi străine, dar şi cel mai bine plătite din piaţa muncii sunt limbile nordice precum olandeză, suedeză, norvegiană sau daneză, însă în ultimii ani limba germană a început să câştige teren.

Pe fonul cererii mari de vorbitori de limbi străine, prodecanul FABIZ îşi propune pentru următoarea perioadă să crească cifra de şcolarizare. 

Numărul total de locuri scoase la bătaie pentru anul universitar 2017-2018, la studii universitare de licenţă în cadrul FABIZ este de 198 de locuri pentru secţia de limbă engleză, 108 pentru germană şi 108 pentru franceză.

Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predate în Limbi Străine şcolarizează în fiecare an circa 400 de studenţi. „Rata de absolvire este între 70-80%, restul ori nu reuşesc să promoveze toate examenle, ori se retrag.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close