Guvernul va aloca fonduri pentru a asigura persoanelor cu autism accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară

de S.T.    |    02 Apr 2019   •   13:49
Guvernul va aloca fonduri pentru a asigura persoanelor cu autism accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară Foto: pixabay.com

Guvernul va aloca fonduri pentru a asigura fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară actului medical oferită de specialişti în psihoterapie şi psihopedagogie specială.

„Marcăm prin acest eveniment special Ziua internaţională de conştientizare a autismului în semn de solidaritate şi de susţinere pentru copii, tineri şi adulţi cu tulburări de spectru autist şi pentru familiile acestora. Cei care se confruntă cu aceste tulburări, dar şi cei dragi care îi au în grijă au nevoie de înţelegere, afecţiune şi de sprijin constant”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor Publice privind implementarea măsurilor necesare creşterii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale şi de educaţie.

„Abordarea complexă şi integrată se dovedeşte benefică. Prin protocolul semnat astăzi deschidem calea pentru dezvoltarea şi implementarea unor programe care să asigure acces persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale şi de educaţie. Vom aloca fonduri pentru a asigura fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru accesul săptămânal la cinci ore de terapie complementară actului medical oferită de specialişti în psihoterapie şi psihopedagogie specială”, a declarat Dăncilă.
 

Sursă: Agerpres
x close