Antena 3 CNN Actualitate Social Misterul vilei renovate cu 7 milioane de euro continuă | Victor Ponta: "Într-o ţară normală, preşedintele ar fi comunicat"

Misterul vilei renovate cu 7 milioane de euro continuă | Victor Ponta: "Într-o ţară normală, preşedintele ar fi comunicat"

Victor Ponta a vorbit la Antena 3 CNN despre misterul vilei care a intrat în renovarea şi care ar putea deservi ca reședință pentru Klaus Iohannis, după terminarea mandatului de președinte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   14:35

Victor Ponta a mai trecut o dată  prin această situație, atunci când fostul președinte Traian Băsescu şi-a dorit să ocupe Vila Dante. Deşi s-au făcut renovări la acel moment, de vreo 300.000 euro, locuința nu a mai intrat în posesia lui Traian Băsescu, care a primit o altă vilă. 

"În 2014, Traian Băsescu ştia când îşi va termina mandatul. Pe atunci domnul Băsescu vorbise cu cineva de la RA APPS pentru că îşi dorea foarte tare Vila Dante. Eu am considerat că Vila Dante este o vilă care poate fi închiriată de Guvern. Astfel, noi i-am acordat lui Băsescu o altă vilă", precizează Victor Ponta. 

Cine alege vila în care va sta Klaus Iohannis 

"Atunci când un președinte devine fost președinte face o cerere. Conform legii, în prima zi în care nu mai este președinte are dreptul să ceară o locuință dintre cele pe care le are RA APPS. 

Într-o ţară normală, președintele ţării ar fi comunicat, aşa cum a comunicat şi faptul că candidează la funcția de secretar NATO, aşa cum ar fi comunicat când pleacă cu avioane private şi câţi bani cheltuie. 

Eu nu l-am votat pe domnul Iohannis, dar cred că acum rămân singurul lui susținător. Domnul Iohannis nu consideră că cetăţenii merită să le dea socoteală pentru ce face. Şi chiar bine face. 

Eu nu am stat niciodată într-o locuință de la RA APPS.  Este normal ca un președinte să beneficieze de o locuință. Cum a ajuns să ia sediul partidului care te-a propus, asta doar Iohannis vă poate spune. Mie nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap să iau sediul PSD-ul din Kiseleff ca să mi-l fac casă. 

RA APPS vine cu variantele disponibile, iar beneficiarul alege", a declarat Victor Ponta, fost premier. 

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close