Antena 3 CNN Actualitate Social Lovitură pentru Traian Băsescu. Fostul președinte pierde și la Curtea de Apel Chișinău procesul privind cetățenia moldovenească

Lovitură pentru Traian Băsescu. Fostul președinte pierde și la Curtea de Apel Chișinău procesul privind cetățenia moldovenească

Lovitură pentru Traian Băsescu. Fostul președinte pierde și la Curtea de Apel Chișinău procesul privind cetățenia moldovenească
10 Mai 2018   •   18:11

Curtea de Apel de la Chişinău a respins joi cererea avocatului fostului preşedinte al României Traian Băsescu de anulare a decretului preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti, informează Radio Chişinău. 

Cererea a fost respinsă de magistraţii Curţii de Apel de la Chişinău ca fiind neîntemeiată. Hotărârea poate fi contestată în termen de două luni la Curtea Supremă de Justiţie. 

Traian Băsescu a rămas fără cetăţenia Republicii Moldova după ce preşedintele Igor Dodon a semnat la 3 ianuarie decretul privind retragerea cetăţeniei, iar la 22 ianuarie Judecătoria Chişinău a respins cererea lui Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei. Acesta a atacat ulterior decizia primei instanţe la Curtea de Apel. 

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 

Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească printr-un decret semnat la începutul lunii iunie a anului 2016 de către preşedintele moldovean de la acea vreme, Nicolae Timofti.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close