Antena 3 CNN Actualitate Social Măsuri sporite la frontieră în luna august! De ce este nevoie de astfel de dispoziţii

Măsuri sporite la frontieră în luna august! De ce este nevoie de astfel de dispoziţii

Măsuri sporite la frontieră în luna august! De ce este nevoie de astfel de dispoziţii
Sursa foto: foto: captura Youtube
03 Aug 2018   •   15:12

Numărul angajaţilor Poliţiei de Frontieră a crescut pe durata sezonului estival, în aşteptarea românilor care lucrează în străinătate şi vin acasă de sărbători. Anul trecut, în luna august, au trecut frontiera aproximativ 7,4 milioane persoane.

Ca urmare a faptului că în luna august mulţi cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării se întorc în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează o creştere a traficului prin punctele de frontiera, mai ales cele din vestul şi sudul ţării, arată Poliţia de Frontieră.

A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: masuri diaspora romani august
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close