Antena 3 Actualitate Social Meniul românilor, comparat cu cel al europenilor. Nutriționist: „Toată alimentaţia de pe stradă e făcută cu cele mai ieftine şi proaste ingrediente”

Meniul românilor, comparat cu cel al europenilor. Nutriționist: „Toată alimentaţia de pe stradă e făcută cu cele mai ieftine şi proaste ingrediente”

15 Oct 2018   •   19:46
Meniul românilor, comparat cu cel al europenilor. Nutriționist: „Toată alimentaţia de pe stradă e făcută cu cele mai ieftine şi proaste ingrediente”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Românii consumă exagerat de multă pâine şi prea puţin peşte, iaurt sau fructe din lume. Aşa poate fi definit, pe scurt, profilul alimentar al românilor, care este total diferit de cel al altor europeni

Concret, în România se consumă 64 de kilograme de carne şi produse de carne pe cap de locuitor într-un an faţă de Franţa, Germania şi Spania, unde consumul de carne depăşeşte 85 de kilograme de carne pe cap de locuitor.

În România se consumă doar şapte kilograme de iaurt pe cap de locuitor, în condiţiile în care în Franţa se consumă 30 de kilograme pe cap de locuitor, iar în Bulgaria se consumă 23 de kilograme pe cap de locuitor.   

Pe de altă parte, consumul de pâine este exagerat în România. „Toată alimentaţia de pe stradă e făcută cu cele mai ieftine şi proaste ingrediente. Adică grăsimi şi zahăr. Şi pentru că se consumă hrană de proastă calitate am ajuns să vedem în cabinete tot mai multe cazuri de diabet zaharat şi de obezitate, inclusiv la copii”, a explicat profesorul Constantin Ionescu-Târgovişte, medic nutriţionist, potrivit adevarul.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close