Antena 3 CNN Actualitate Social Munca la negru nu va mai fi pedepsită cu închisoarea pentru angajatori. Care este noua sancțiune stabilită de Guvern

Munca la negru nu va mai fi pedepsită cu închisoarea pentru angajatori. Care este noua sancțiune stabilită de Guvern

Munca la negru nu va mai fi pedepsită cu închisoarea pentru angajatori. Care este noua sancțiune stabilită de Guvern
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
07 Aug 2017   •   10:01

Guvernul  a înlocuit pedeapsa cu închisoarea, pe care ar fi trebuit să o primească angajatorii care primeau mai mult de cinci angajaţi la negru, cu o amendă contravenţională mai mare, conform deciziei luate în şedinţa de vineri.

Reprezentanţii companiilor aflate în această situaţie ar fi trebuit să primească o pedeapsă cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau o amendă penală, conform Codului muncii actual. În rapoartele Inspecţiei Muncii şi în cele ale Ministerului Justiţiei nu există însă informaţii centralizate legate de ce s-a întâmplat cu angajatorii care au ajuns în instanţă. Cu toate acestea, Dantes Nicolae Bratu, actualul şef al Inspecţiei Muncii, a spus de mai multe ori că este nevoie de o modificare a Codului muncii pentru aplicarea amenzilor contravenţionale pentru angajatorii care au mai mult de 5 angajaţi la negru, întrucât de cele mai multe ori în instanţă se dispune neînceperea urmăririi penale.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close