Antena 3 CNN Actualitate Social One Residence sau cum revine Bucureștiul la viață

One Residence sau cum revine Bucureștiul la viață

Bucureştiul revine la viaţă. Tot mai multe platforme industriale vechi sunt transformate în noi cartiere mixte, formate din locuinţe şi birouri. Un exemplu este cartierul Cotroceni.

One Residence sau cum revine Bucureștiul la viață
22 Mar 2020   •   14:15

Pe ruinele fostei fabrici româneşti de avioane "Icar" va răsări în curând un complex întins pe şase hectare. Cum schimbă dezvoltatorii faţa oraşului?

Câteva case vechi şi ruinele primei fabrici româneşti de avioane: Icar. Asta găsim azi pe şase hectare, într-o zonă ultracentrală a Bucureştiului. La zece minute de mers pe jos, se află Grădina Botanică. Şi mai aproape, Palatul Cotroceni- locul este biroul preşedintelui României, cel mai mare centru comercial din Capitală sau Palatul Parlamentului. Cu alte cuvinte, între atâtea obiective importante, în inima Bucureştiului, domnesc mizeria şi ruinele.

Dar nu pentru mult timp. Terenul a fost cumpărat de un mare dezvoltator care vrea să facă aici cel mai mare complex de locuinţe, birouri şi spaţii comerciale din România. Doar birourile, fiecare cu o înălţime de cel puţin trei metri încât să fie cât mai aeriste se vor întinde pe o supravață de 80.000 de metri patrați.

 

×
Subiecte în articol: One Residence
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close