Antena 3 CNN Actualitate Social Motivarea instanţei: Patronii Clubului Colectiv reprezintă un pericol public

Motivarea instanţei: Patronii Clubului Colectiv reprezintă un pericol public

Motivarea instanţei: Patronii Clubului Colectiv reprezintă un pericol public
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2015   •   09:21
Patronii Clubului Colectiv reprezintă un pericol public, scriu judecătorii în motivarea deciziei de arestare preventivă a celor trei. 
 
Alin Anăstăsescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi sunt cercetaţi în arest preventiv. 
 
Alin Anăstăsescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt anchetaţi pentru ucidere din culpă, după ce 32 de oameni au murit şi alţi 188 au fost răniţi în incendiul din clubul Colectiv. Instanta a decis să fie arestaţi preventiv 30 de zile.
 
"Lăsarea în libertate a inculpaţilor prezintă pericol concret pentru ordinea publică, urmările faptei fiind decesul mai multor persoane şi rănirea altora, în mod constant inculpaţii au organizat evenimente în clubul respectiv, punând în pericol viaţa a mii sau zeci de mii de persoane, în aceeaşi modalitate", se arată în motivarea judecătorilor.
 
În faţa instanţei, Costin Mincu a declarat că dacă ar fi fost la club în acea seară, accidentul nu s-ar fi produs sau ar fi decedat şi el alături de prietenii săi.
 
"Judecătorul apreciază că toţi cei trei inculpaţi par să fi dat dovadă de o gravă neglijenţă şi de iresponsabilitate în administrarea clubului Colectiv. (...) De aceea, cei trei inculpaţi prezintă un pericol social ridicat, iar prin atitudinea şi comportamentul reflectat în activitatea desfăşurată demonstrează că lăsarea lor în libertate periclitează siguranța celorlalți membri ai societății", mai scrie în motivarea instanţei.
 
Instanţa mai arată în motivarea arestării preventive că organele judiciare trebuie să ia măsuri severe pentru restabilirea ordinii în societate, nu să transmită semnalul că astfel de activităţi sunt acceptate.
 

×
Subiecte în articol: Clubul Colectiv
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close