Antena 3 CNN Actualitate Social Protestatarii din agricultură amenință cu mintinguri de amploare, dacă guvernanții nu le vor rezolva problemele

Protestatarii din agricultură amenință cu mintinguri de amploare, dacă guvernanții nu le vor rezolva problemele

Protestatarii din agricultură amenință cu mintinguri de amploare, dacă guvernanții nu le vor rezolva problemele
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    31 Mai 2016   •   15:26

UPDATE15.26 - Protestatarii din agricultură amenință cu mintinguri de amploare, dacă până la sfârșitul lunii viitoare guvernanții nu le vor rezolva problemele.

Oamenii spun că s-au împrumut ca să-și cultive terenurile, pentru că nu și-au primit subvențiile.

UPDATE 12.30 - Peste 200 de protestatari din agricultură s-au adunat în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de lipsa unor politici pentru sectorul agricol și de subfinanțarea sectorului în ansamblul său.

Mai exact, sindicaliștii spun că sunt nemulțumiți de faptul că 70% dintre cei care lcurează în domeniul agriculturii au salariul minim pe economie, nu primesc tichete de masă și au pierdut sportul de vechime.

De asemenea, protestatarii mai spun că subvențiile pentru agricultură întârzie.

UPDATE 11.39 - Peste 100 de protestatari din agricultură s-au adunat în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de lipsa unor politici pentru sectorul agricol.

Oamenii spun că vor sta acolo până în jurul orei 14.

O delegație formată din reprezentanți ai AGROSTAR și BNS urmează să depună un memoriu la președinție.

----------------------------

Știrea inițială 08.05

Aproximativ 300 de membri ai sindicatelor afiliate Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe, AGROSTAR, vor participa marţi la protestul organizat în faţa Palatului Cotroceni de Blocul Naţional Sindical (BNS), informează agerpres.ro

Principalele probleme ale sectorului agricol asupra cărora AGROSTAR vrea să atragă atenţia sunt lipsa Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul agricultură, Legea Vânătorii, subfinanţarea sectorului agricol în ansamblul său, lipsa unor politici pe termen scurt, mediu şi lung în sectorul agricol, lipsa de viziune în ceea ce priveşte cercetarea agricolă şi subfinanţarea acesteia. 

Acţiunea de protest constă în pichetarea Palatului Cotroceni, respectiv sediul Preşedinţiei, între orele 11.00 și 14.00. 

Pe 24 mai, liderii Blocului Naţional Sindical au anunţat că vor începe mai multe acţiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă. 

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat între orele 11.00 și 14.00 sediul Preşedinţiei, împreună cu organizaţiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

De asemenea, joi, 2 iunie, vor protesta sindicatele din industria constructoare de automobile şi subansamble auto şi din transporturi, afiliate la BNS iar vineri sindicatele din energie. 

În plus, în această perioadă, BNS are în evaluare şi alte acţiuni de protest organizate cu sindicate membre din alte sectoare de activitate.

Citiți și Negocieri eșuate luni, între protestatari și guvernanți. Sindicaliştii din Educaţie protestează din nou pe 1 iunie

 

Calendarul protestelor organizate de Blocul național sindical (BNS)
Marţi, 31 mai - protestul sindicatelor din Agricultură
Miercuri, 1 iunie - protestul sindicatelor din Educaţie
Joi, 2 iunie - protestul sindicatelor din industria constructoare de maşini şi transporturi
Vineri, 3 iunie - protestul sindicatele din sectorul energetic

 

×
Subiecte în articol: proteste proteste sindicalisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close