Antena 3 CNN Actualitate Social Raed Arafat, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte

Raed Arafat, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat a vorbit la Antena 3, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte. Potrivit acestuia, vaccinarea este soluția care ne permite revenirea la normalitate, aşa cum se întâmplă deja în alte țări care au o rată de vaccinare de peste 30%.

Raed Arafat, despre ce măsuri se vor lua după marea relaxare de Paşte
de Claudia Popovici    |    03 Mai 2021   •   22:10

 „În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într- adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30% , vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiterii și posibilitatea de revenirea la normalitate.

 În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

Medicii de familie se implică în campania de vaccinare

Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine.

Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare", a spus Raed Arafat la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close