Antena 3 CNN Actualitate Social Raluca Turcan, anunţ pentru românii care vor să lucreze în străinătate

Raluca Turcan, anunţ pentru românii care vor să lucreze în străinătate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că împreună cu Inspecţia Muncii a lansat o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condițiile de lucru și la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate.

Raluca Turcan, anunţ pentru românii care vor să lucreze în străinătate
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    15 Mar 2021   •   18:16

Raluca Turcan, ministrul Muncii a anunţat, luni, pe reţelele de socializare că sezonierii din România care doresc să muncească în străinătate o vor putea face în condiții de siguranță și vor putea accesa informațiile de care au nevoie în cadrul unei campanii de informare ce poate fi consultată pe site-ul instituţiei.

"Am avut astăzi o primă discuție cu atașații pe probleme de muncă din țările europene, reprezentanții Ministerului în cadrul misiunilor diplomatice din străinătate, pentru a ne asigura că sezonierii din România care doresc să muncească în alte state o vor putea face în condiții de siguranță și vor avea toate informațiile de care au nevoie", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Raluca Turcan: "Accesul la informaţii se va face atât online, dar şi în zonele de tranzit"

"Tocmai pentru a evita disfuncționalitățile din anii trecuți, la reluarea activităților sezoniere în țările europene, am demarat deja împreună cu Inspecția Muncii o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condițiile de lucru și la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate.

Toate aceste informații pot fi consultate pe site-ul Ministerului Muncii: https://bit.ly/38CklWn

Vom încheia protocoale cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Transporturilor pentru a asigura accesul la informații nu doar online, ci și în zonele de tranzit – gări, aeroporturi, puncte de trecere a frontierei.

I-am îndemnat pe atașații de muncă să transmită constant informări cu privire la modul în care sunt respectate drepturile lucrătorilor români din țările în care activează, dar și la eventualele schimbări de legislație a muncii, pentru a-i putea informa în timp util pe cei care lucrează în țările respective", a mai spus ministrul Muncii, Raluca Turcan.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close