Antena 3 CNN Actualitate Social Un român din Italia a găsit un plic cu bani, cecuri şi un card cu PIN şi l-a dus carabinierilor

Un român din Italia a găsit un plic cu bani, cecuri şi un card cu PIN şi l-a dus carabinierilor

O adevărată dovadă de omenie. Un român din Italia a găsit un portofel cu bani, cecuri, carduri şi codul PIN, iar toate au fost returnate carabinierilor.

Un român din Italia a găsit un plic cu bani, cecuri şi un card cu PIN şi l-a dus carabinierilor
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    01 Apr 2021   •   15:28

De 15 ani, Constantin Dulgheru şi soţia sa locuiesc în Italia. Cei doi sunt cetăţeni model peste hotare, iar în momentul în care au găsit un portofel plin cu bani au luat cea mai bună decizie. Au returnat bunurile autorităților, chiar dacă norocul ar fi putut sta la un pas de ei.

Cei doi soţi au împreună trei copiii şi au dat întotdeauna dovadă de simţ civic. Cea mai recentă întâmplare demonstrează că cei doi români nu şi-au pierdut bunătate şi nici omenia. Familia Dulgheru a fost aplaudată şi apreciată de întreaga comunitatea din localitatea Camposampiero, din Italia, ţara în care locuiesc.

Constantin se deplasa cu bicicleta către gara de unde urma să plece în Montegrotto, localitatea în care lucrează. Când a ajuns în dreptul unui pasaj subteran, el a remarcat un plic aruncat pe jos. Ceea ce i-a atras atenţia a fost faptul că plicul era umflat, semn că era plin. În interiorul plicului, bărbatului a descoperit bani, cecuri şi carduri cu tot cu codul PIN.

Familia a dorit să returneze bunurile proprietarului, aşa că au anunţat carabinierii şi au postat şi un anunţ pe Facebook:

"După ce l-a luat de jos, a găsit în el 300 de euro în numerar, două cecuri în valoare de 1 600 de euro și un card bancar de depozit. Când s-a întors de la muncă, l-am însoțit pe tata la carabinierii din Camposampiero și am publicat un anunț despre asta și pe Facebook", a scris fiul bărbatului pe Facebook.

Familia Dulgheru a primit mulţumiri

În cursul serii de 31 martie, un apropiat al proprietarului a vizitat familia Dulgheru pentru a-i anunţa că omul a fost contactat de autorităţi şi a primit banii.

El a explicat familiei de români cum a reuşit persoana să îşi piartă banii. Totul s-ar fi petrecut, potrivit Rotalianul.com, când un bărbat a fost jefuit. Mai exact, geaca i-a fost furată din maşină, iar în acel moment hoţii nu au remarcat că din buzunar a căzut şi plicul plin cu bani.

Partea bună a acestor evenimente, a fost faptul că o persoană onestă a găsit, într-un final banii, şi i-a returnat proprietarului. Surprindere în rândul proprietarului a fost cu atât mai mare cu cât în plic se afla şi codul PIN al cardului, ceea ce ar fi facilitat retragere de numerar din bancomate.

×
Subiecte în articol: carabinieri Italia bani romani
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close