Antena 3 CNN Actualitate Social Schimbări dramatice ale vremii. Motivul anomaliilor climatice

Schimbări dramatice ale vremii. Motivul anomaliilor climatice

Schimbări dramatice ale vremii. Motivul anomaliilor climatice
29 Iul 2018   •   13:26

Șefa secției de climatologie a ANM, Roxana Bojariu, a vorbit, la Antena 3, despre schimbările climatice din ultima perioadă.

„Deja trăim efectele schimbării climei. La noi, avem precipitații foarte intense, iar în alte locuri din lume avem secete favorizate de temperaturi foarte mari. Sunt temperaturi mari și în estul Siberiei. Această sursă suplimentară de umiditate a determinat la noi un aer mai răcoros”, a explicat Șefa secției de climatologie.

În Grecia şi în Suedia sunt temperaturi caniculare, iar România este lovită de fenomene extreme de scurtă durată. Mai mult, Marea Britanie se confrunta cu temperaturi incredibil de mari. În acelaşi timp, în Rusia a nins în mijloc de vară.

„Topirea ghețarului poate determina creșterea nivelului oceanului planetar. Avem aceste lucruri absolut surprinzătoare chiar pentru specialiști. Probleme sunt și vor fi. Până și în Japonia au fost ploi istorice, iar apoi caniculă și au murit oameni”, spune Roxana Bojariu.

Despre incendiile devastatoare din Grecia în care au murit 88 de oameni, Roxana Bojariu a spus că „Incendiile au cauze diverse, nu neapărat climatice. Dar au fost și zile călduroase, dar mai ales vântul. Însă nu doar aceste lucruri au dus la catastrofe. Să îți așezi o localitate în pădurea de pini e un risc. Catastrofa nu a avut doar determinantă climatică. Se pot face multe lucruri, chiar și atunci când ai evenimente la scară mare”. 

 

×
Subiecte în articol: schimbari vreme meteo
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close