Antena 3 Actualitate Social USR-PLUS, cerere urgentă pentru Nicușor Dan, după umilirea pacienților de la Spitalul Foișor

USR-PLUS, cerere urgentă pentru Nicușor Dan, după umilirea pacienților de la Spitalul Foișor

de Claudia Popovici    |    10 Apr 2021   •   13:58
USR-PLUS, cerere urgentă pentru Nicușor Dan, după umilirea pacienților de la Spitalul Foișor Hepta

USR-PLUS consideră că modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil. În acest context, ei au lansat o cerere de urgență adresată primarului Capitalei, Nicuşor Dan, prin care solicită demisii.

Potrivit USR- PLUS, managerul spitalului a blocat formalitățile pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților şi trebuie să plece.

"Modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil.
Managerul spitalului a blocat formalitățile pentru transformarea Spitalului Foișor în spital COVID-19 și prin asta a întârziat nepermis de mult transferul pacienților", transmite USR-PLUS.

Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși

"Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea.

Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupție, furt din bani publici", mai transmite USR-PLUS.

De asemenea, este reamintit faptul că viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, "a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiți de doamna Gabriela Firea și reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere a spitalelor.

Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureștene au fost blocate, iar  viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuțiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei.

„Pentru a preveni astfel de cazuri pe viitor, cerem încă o dată ceea ce am cerut de la începutul mandatului: demiterea directorului ASSMB și efectuarea de concursuri corecte, transparente și accesibile tuturor pentru funcțiile de conducere a spitalelor care aparțin de Primăria București“, a declarat viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu.

Lucrul acesta este inacceptabil

Oamenii puși de către doamna Gabriela Firea, fie din incompetență, fie din rea voință, vor continua dezastrul din sistem. Costurile amânării în continuare a reformei sunt plătite în primul rând de pacienții vulnerabili. Lucrul acesta este inacceptabil.
Cerem, așadar, de urgență, primarului general al Capitalei, Nicușor Dan:
-    Demiterea directorului Spitalului Foișor;
-    Demiterea directorului ASSMB; 
-    Deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma", se arată în cererea formulată, sâmbătă, de USR PLUS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close