Antena 3 CNN Actualitate Social Veste minunată pentru români! De la 1 decembrie, vor putea merge în Canada fără viză

Veste minunată pentru români! De la 1 decembrie, vor putea merge în Canada fără viză

Veste minunată pentru români! De la 1 decembrie, vor putea merge în Canada fără viză
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
29 Noi 2017   •   14:50

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte, miercuri, că începând cu data de 1 decembrie a anului în curs cetăţenii români beneficiază de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru şederi de maxim şase luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei/ cunoştinţelor sau pentru prospectarea oportunităţilor de afaceri), pe baza oricărui paşaport românesc valabil.

Potrivit unui comunicat al MAE, măsura intră în vigoare începând cu data de 1 decembrie, de la ora 16.00 (ora României).

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităţilor canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, decizie care încununează demersurile diplomatice susţinute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum şi în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene", se arată în documentul citat.

Conform regimului aplicabil resortisanţilor tuturor celorlalte state exceptate de la obligativitatea vizelor de intrare în Canada, cetăţenii români care intenţionează să călătorească pe calea aerului spre Canada, pentru şedere sau tranzit, trebuie să obţină în prealabil o Autorizaţie de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization - eTA).

Pe de altă parte, cetăţenii români care intenţionează să intre în Canada pe cale terestră (rutieră/ feroviară) sau maritimă (la bordul unei ambarcaţiuni, inclusiv al unui vas de croazieră) trebuie să deţină doar un paşaport valabil, fără a mai fi necesară obţinerea eTA.

Totodată, cetăţenii români care intenţionează să urmeze în Canada studii cu durata de peste şase luni sau să exercite activităţi lucrative, indiferent de durată, trebuie să obţină în prealabil un permis de studii, respectiv de muncă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viza Canada romani 1 Decembrie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close