Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a șoferului de TIR care a evitat o bătrână în ultima clipă: ”Dacă eram băut sau neatent, ea azi era cu mâinile la piept!”

Prima reacție a șoferului de TIR care a evitat o bătrână în ultima clipă: ”Dacă eram băut sau neatent, ea azi era cu mâinile la piept!”

Georgian Dinu, şoferul de TIR care a reușit să evite în ultimul moment o bătrână în vârstă de 90 de ani care i-a sărit în față, spune că doar reflexele și o minune dumnezeiască l-au ferit de tragedie.

Prima reacție a șoferului de TIR care a evitat o bătrână în ultima clipă: ”Dacă eram băut sau neatent, ea azi era cu mâinile la piept!”
Sursa foto: Adevărul
de Laura Dinu    |    26 Aug 2021   •   23:38

”A fost distanţa foarte scurtă ca să pot să o evit şi bine că am evitat-o!”, spune șoferul. 

Georgian Dinu, în vârstă de 37 de ani, este șofer profesionist de aproape o jumătate de viață. Are milioane de kilometri la volanul TIR-ului și este de părere că experiența și-a spus cuvântul. Dar și ajutorul venit de la Dumnezeu. A făcut totul din instinct, când a văzut bătrâna în mijlocul străzii, scrie Observator News

”Nici măcar nu a întors capul către stânga să se asigure dacă vine maşina”, povestește bărbatul. ”Parcă s-a dat drumul la maraton şi să nu piardă startul, aşa a plecat”, mai spune el. 

Bătrâna este însă de altă părere. 

Bătrâna: ”Da' cine l-a pus pe el să treacă așa aiurea, de nebun? Cum? De exemplu, eu mergeam, nu? Când să mă cobor jos, aud că uite mașina. Da' mașina, dacă era, nu mă lovea?”

Reporter: ”Păi v-a evitat în ultima secundă, doamnă!”

Bătrână: ”Ei, da! Nu trebuia să intre în gard. Și atâta tot”

Reporter: ”Păi dar el v-a evitat să nu vă omoare, doamnă!”

Bătrână: ”Ei, da, să mă omoare, dacă eu eram ca lumea...”

Șoferul este fericit însă că a evitat-o, în ciuda pagubelor. 

”Ea nici acum nu realizează ce se putea întâmpla. Am rămas cu pagube semnificative la mașină, la camion, dar îmi pare bine că măcar nu am atins-o”, spune el. 

Deși bătrâna crede că șoferul a fost băut, rezultatele testelor au demonstrat contrariul. 

”Am fost testat de două ori, rezultat zero la alcool. Dacă eram băut sau neatent, ea azi era cu mâinile la piept”, este de părere Georgian. 

Un șofer de TIR a salvat viața unei femei în vârstă de 90 de ani, printr-o manevră demnă de Formula 1

Șoferul de TIR a fost filmat de o cameră de supraveghere montată în zonă, pe DN 2B, în localitatea Movileni din Galaţi.

Pe imagini se poate observa cum o femeie sare pe şosea, din partea dreaptă a şoferului, iar în acel moment şoferul trage stânga maxim de volan.

Doar o minune a făcut ca femeia să se oprească pe mijlocul drumului, fiind evitată la milimetru atât de capul-tractor, cât şi de semiremorcă.

După ce a evitat-o pe bătrâna de 90 de ani, TIR-ul a distrus gardul unei case şi s-a oprit. Doar o minune a făcut ca în zonă să nu fie şi alţi oameni sau o maşină pe contrasens.

"În cursul acestei zile, în jurul orei 10.30, pe D.N. 2B, în localitatea Movileni, s-a produs un incident rutier soldat cu pagube materiale, cauzat de traversarea neregulamentară a unui pieton.

Din primele verificări, a rezultat că un bărbat, de 37 de ani, din județul Buzău, aflat la volanul unui ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, care circula dinspre municipiul Galați către comuna Șendreni, ar fi evitat impactul cu un pieton angajat în traversarea străzii, prin loc nemarcat, schimbând brusc direcția de deplasare și oprindu-se în gardul unui imobil.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene, din cadrul Serviciului Rutier Galați, au identificat pietonul în cauză, o femeie, de 90 de ani, aceasta fiind sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 435 de lei, pentru traversare neregulamentară.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultând că nu se afla sub influența alcoolului", se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

 

×
Subiecte în articol: şofer tir
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close