Antena 3 CNN Actualitate SRI respinge categoric implicările în protestele de duminică, privind grațierea

SRI respinge categoric implicările în protestele de duminică, privind grațierea

SRI respinge categoric implicările în protestele de duminică, privind grațierea
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Ian 2017   •   23:21

Serviciul Român de Informaţii precizează, într-un comunicat de presă, că afirmaţiile privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică sunt "denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic". 

Potrivit sursei citate, precizările vin "în urma acuzaţiilor grave aduse în spaţiul public privind implicarea SRI în organizarea protestului de duminică, 22 ianuarie".

"Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, organizare de proteste sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii denigratoare şi menite să afecteze instituţii fundamentale ale regimului democratic. SRI îşi reafirmă determinarea de a rămâne echidistant, neimplicat politic şi concentrat pe îndeplinirea misiunilor sale cu respectarea strictă a legii", se arată în comunicatul SRI.

Președintele Iohannis le-a spus românilor adunați în Piața Universității că vrea să se schimbe legislația din România și susține că oamenii sunt, pe bună dreptate, indignați.

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică seara în Piaţa Universităţii din Capitală, dar și în alte orașe din țară, pentru a protesta faţă de modificările care ar putea fi aduse legislaţiei penale. Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare. 

Citiți și Surse: Ministru de Interne, Carmen Dan: Serviciul secret ”Doi și-un sfert” a fost implicat în proteste

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SRI proteste gratiere proteste gratiere
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close