Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu cere DEMISIA ministrului Mariana Câmpeanu şi REVOCAREA conducerii ASF

Traian Băsescu cere DEMISIA ministrului Mariana Câmpeanu şi REVOCAREA conducerii ASF

Traian Băsescu cere DEMISIA ministrului Mariana Câmpeanu şi REVOCAREA conducerii ASF
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2014   •   19:33

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, demisia ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, acuzată că i-ar fi dat soţului pensie şi indemnizaţie de însoţitor în condiţii suspecte, precum şi revocarea imediată a conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), "o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici".

"Dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu are handicap sever (...) să-şi prezinte demisia", a spus Băsescu, referindu-se la Mariana Câmpeanu.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:

- In ultima perioadă au fost unele evoluţii, dar cred că nu trebuie să ne facă să uitam de responsabilităţi.

- fac un apel la doamna ministru Mariana Câmpeanu, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu merge în cărucior şi nu are un handicap sever care să justifice grupa I, să-şi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete. Dacă e adevărat că dânsul conduce, ia copilul de la şcoală, să-şi prezinte demisia şi sa inchidă subiectul.

- aşează o pată extrem de urată pe embleme Guvernului, şi aşa sifonat de acte de corupţie

- l-as ruga public pe premierul Victor Viorel Ponta să o revoce pe doamna Stefania Duminica, secretar la stat la Educatie, pentru plagiat. Am confruntat si eu cele doua lucrari, a doamnei Duminica si a unei colege, si nu exista niciun dubiu, chiar daca nu sunt specialist.

- ştiu că îi e foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminică nu mai are nicio calitate morală în calitate de hoţ. Această doamna a furat, ca şi premierul. Se numeşte furt intelectual.

- am solicitat şi am primit memorandumul semnat de ministrul Nica cu firma Huawei din China. Semnarea memorandumului este aprobată de premierul Victor Viorel Ponta. Din lecturare am înţeles foarte bine de ce vrea STS la Guvern.

- acum s-a dezlegat enigma, e clar că angajamentele cu firma chineză l-au obligat pe Ponta să lărgească spectrul de oferte pentru aceasta firmă şi îl notific public că, la CCR, indiferent ce vot vor da în Parlament, îmi e greu să cred că o astfel de lege va trece, ştiind atribuţiunile legale ale STS.

- securitatea naţională nu se dă pe mâna unor firme IT străine.

- şi dezbaterea publică, şi realitatile mă obliga să cer Parlamentului revocarea imediata a întregii conduceri ASF. Este o cloaca unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, altfel profund incompetenţi şi nepregătiţi.

- fie ca vorbim de Ruşanu, Daianu, Ursache, soţia dl. Chitoiu, de Dan Mircea Popescu, ce legatură o avea cu ASF, când a fost ministru la Munca, fie de doamna Zgonea, de consilierii premierului, toată aceasta cloacă trebuie curăţată şi făcut din ASF o instituţie cu autoritate profesională şi morală.

- avem o criza de oameni lipsiţi de responsabilitate şi maturitate, o criza artificială. Mă refer şi la Ponta şi la Antonescu. Faptul că de mai bine de trei saptămâni Guvernul, partidele de la guvernare, sunt într-o dispută de orgolii, e de natură să întarzie lucruri extrem de importante, precum Acordul de Parteneriat dintre Guvern si CE pentru utilizarea bugetului 2014 - 2020

- prima formă de acord au trimis-o in iunie şi au primit un răspuns foarte acid: lipsa de competenţă şi viziune. O altă formă a fost trimisă în noiembrie, cu acelaşi răspuns primit. Au promis că revin cu un nou proiect de acord în ianuarie şi, pentru că sunt preocupaţi de efectele disputelor, de orgolii, au amânat trimiterea pentru februarie.

- fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la ratiunie. Nici unii, nici alţii nu vor să se despartă, dar au orgolii şi nu ştiu cine pierde

- în ce priveşte Ucraina, am avut o discuţie cu factorii de executie, structuri de informaţii, care veghează la siguranţa frontierei, de cazare pentru refugiati şi MAE. Aprecierea generala este că Romania trebuie să arate deplina stabilitate.

- Romania e pregatită daca va fi un flux de imigranti sa-i preia, sigur, in faza initiala, circa 3.500.

- In ce priveste situatia din interiorul Ucrainei, punctul de vedere bazat si pe informatie, nu doar publica, e ca s-a trecut un prag si nu se poate merge mai departe



×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close