Antena 3 CNN Actualitate Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie

Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat, că autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse nu achită tariful de trecere. Construit peste Dunăre, Podul Prieteniei leagă malul nordic bulgăresc de malul sudic românesc, și respectiv orașele Ruse și Giurgiu.

Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie
de Iulia Orgo    |    18 Iun 2020   •   22:30

''Sâmbătă, 20.06.2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere.

Acest lucru este posibil fiindcă data de 20 iunie a fiecarui an este considerată „Ziua Podului”, în care autoturismele pot trece fără achitarea tarifului, în conformitate cu prevederile pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018'', se arară în comunicatul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost inaugurat la 20 iunie 1954, are o lungime de aproape trei kilometri, iar construcţia a durat doi ani şi trei luni.

 

×
Subiecte în articol: podul prieteniei Giurgiu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close