Antena 3 Actualitate Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie

Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie

de Iulia Orgo    |    18 Iun 2020   •   22:30
Tranzitarea Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse va fi gratuită sâmbătă, 20 iunie

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunţat, că autoturismele care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu-Ruse nu achită tariful de trecere. Construit peste Dunăre, Podul Prieteniei leagă malul nordic bulgăresc de malul sudic românesc, și respectiv orașele Ruse și Giurgiu.

''Sâmbătă, 20.06.2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere.

Acest lucru este posibil fiindcă data de 20 iunie a fiecarui an este considerată „Ziua Podului”, în care autoturismele pot trece fără achitarea tarifului, în conformitate cu prevederile pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018'', se arară în comunicatul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost inaugurat la 20 iunie 1954, are o lungime de aproape trei kilometri, iar construcţia a durat doi ani şi trei luni.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close