Antena 3 CNN Actualitate Tudor Ciuhodaru, demis după două zile din Ministerul Sănătăţii. Care sunt motivele excluderii

Tudor Ciuhodaru, demis după două zile din Ministerul Sănătăţii. Care sunt motivele excluderii

Tudor Ciuhodaru, demis după două zile din Ministerul Sănătăţii. Care sunt motivele excluderii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Ian 2012   •   11:32
Update 13.01 - Tudor Ciuhodaru, eliberat joi din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, la numai două zile de la numire, a declarat că nu se agaţă de funcţii şi că are de dus campania pentru Primăria Iaşi.

Update 12.30
- Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost eliberat din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, pentru că a anunţat public că el i-a prezentat pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu la Preşedinţie şi Guvern, fără a-l avea însă alături pe ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli (UDMR), potrivit unor surse citate de Mediafax.

"Faptul că s-a lăudat că el a fost cel care i-a prezentat pe cei doi medici, propuşi pentru posturi de conducere în minister, la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, l-a nemulţumit profund pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe lideri ai UDMR şi a atras demiterea acestuia. În general, majoritatea declaraţiilor publice ale acestuia după numirea ca şi consilier onorific au deranjat atât UDMR, cât şi factori din zona guvernamentală şi chiar medicală", conform surselor citate.

Un alt motiv care a condus la demiterea lui Ciuhodaru este că acesta s-a prezentat inclusiv public drept şeful celor doi medici, spunând că aceştia vor face parte din echipa sa, ceea ce l-a nemulţumit chiar şi pe doctorul Andrei Georgescu, care ar fi reclamat acest fapt inclusiv lui Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi finul lui Traian Băsescu.

"Boc a avut permanent consultări cu Ritli, iar propunerile nu au fost făcute de Ciuhodaru, aşa cum acesta a lăsat permanent să se înţeleagă", mai susţin sursele citate.



Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, l-a demis pe Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific din minister. Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru fusese numit în funcţie în urmă cu două zile.

Pe 10 ianuarie, ministrul Ritli a anunţat colaborarea medicului Tudor Ciuhodaru cu Ministerul Sănătăţii (MS). "Am căutat un consilier temporar care ne va ajuta să ne ajute pe această lege. Doctorul Ciuhodaru va fi consilier onorific al ministrului pe probleme de urgenţă", spunea, marţi, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.

Demnitarul spunea că Tudor Ciuhodaru urma să ajute la dezvoltarea şi comunicarea pe marginea proiectului Legii sănătăţii.
 


Irimie (MS): Numirea lui Georgescu în locul lui Arafat este un succes


Cristian Irimie, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a confirmat, joi, excluderea lui Tudor Ciuhodaru din minister, dar nu a dorit să comenteze pe acest caz.

"Se confirmă excluderea lui Tudor Ciuhodaru din Ministerul Sănătăţii. Nu comentez aceste decizii. Nu pot să ştiu de ce ministrul Sănătăţii a luat această decizie", a declarat, joi, Cristian Irimie, secretar de stat în MS.

În ceea ce priveşte numirea lui Andrei Georgescu în funcţia de subsecretar de stat în MS, în locul rămas liber după demisia lui Raed Arafat, Irimie este de părere că aceasta este un succes.

"Sigur va fi un câştig pentru Ministerul Sănătăţii, pentru că doctorul Georgescu a lucrat foarte mult în sistemul de urgenţă din România, conduce cea mai mare unitate de primiri urgenţe din ţară. Aşa cum Arafat şi-a făcut datoria foarte bine, aşa cred că şi-o va face şi dr. Georgescu", a spus Cristin Irimie.
 


Astărăstoae: Nu văd ce putea să realizeze parlamentarul Ciuhodaru în consilierea ministrului

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărătoase, a declarat, joi, că nu se arată deloc deranjat de excluderea lui Tudor Ciuhodaru din Ministerul Sănătăţii, precizând că medicul ar fi putea fi consultat dacă s-ar fi făcut un proiect despre reducerea consumului de etnobotanice sau de alcool.

"Este decizia ministrului, nu pot să spun că mă deranjează, aş fi ipocrit. Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii", a declarat, joi, şeful CMR, Vasile Astărăstoae.
 


Medicul Ciuhodaru este cel care i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Vasile Cepoi şi Andrei Georgescu, cei care au fost numiţi secretar de stat şi, respectiv, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Tudor Ciuhodaru a fost ales în 2008 deputat de Iaşi, după ce a candidat pe listele PSD, dar la scurt timp după alegeri a demisionat din partid, acuzând neînţelegeri cu liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

Ulterior, el s-a înscris în UNPR, însă a demisionat şi din acest partid, după ce, în vara anului 2010, a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema tăierii salariilor cu 25 la sută.

În ianuarie 2011, Ciuhodaru s-a înscris în PC, fiind nominalizat de acest partid drept candidat la Primăria Iaşi.

Exclus în septembrie 2011 din PC, Tudor Ciuhodaru s-a înscris din nou în UNPR, anunţând că va candida la Primăria Iaşi şi că ar putea fi susţinut de mai multe partide.

Marţi, Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Citeşte şi Vasile Astărăstoae (CMR): Eu nu văd ce putea să realizeze deputatul Ciuhodaru, consiliindu-l pe ministrul Sănătăţii

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close