Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Candidaţi PNL la Consiliul Local din Valea Mare din judeţul Olt, filmaţi când împart sacoşe cu mâncare pe uliţele satului

Candidaţi PNL la Consiliul Local din Valea Mare din judeţul Olt, filmaţi când împart sacoşe cu mâncare pe uliţele satului

Mai mulţi candidaţi PNL la Consiliul Local din comuna Valea Mare, judeţul Olt, au fost filmaţi când împărţeau sacoşe cu mâncare pe uliţele satului.

Candidaţi PNL la Consiliul Local din Valea Mare din judeţul Olt, filmaţi când împart sacoşe cu mâncare pe uliţele satului
Sursa foto: gazetanoua.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   08:52

Totul s-a întâmplat pe 10 mai, iar o cameră de supraveghere a surprins momentul în care un candidat PNL îi dă unui sătean două sacoşe cu mâncare.

Pe imagini se vede un autoturism, care aparţine lui Marin Didiţă, candidat PNL la Consiliul Local, locul 2 pe listă. Nelu Iulian Burlan, un alt candidat consilier PNL, dar pe locul 7, scoate sacoşele din maşina condusă de Alexandra Ioana Stroe (candidat consilier PNL loc 3) şi i le înmânează unui sătean, notează jurnaliştii de la gazetanoua.ro.

Marin Didiţă a recunoscut că autoturismul filmat îi aparţine, însă a negat că este vorba despre mită electorală.

"Da este maşina mea (...). Pune, domnule, filmarea. Nu este adevărat așa ceva. Este o aberaţie sau o minciună. Să fiţi sănătos dacă aveţi filmare. Nu mă interesează pe mine de așa ceva. M-ai prins mata pe mine că am furat sau așa ceva?”, a afirmat Didiţă.

Cu numai o zi înainte de întâmplarea din Valea Mare, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru mită electorală, după ce candidaţii PNL din comuna Ianca au împărţit produse alimentare alegătorilor.

Îmbrăcaţi în tricouri şi purtând şepci în culorile partidului, membrii PNL Ianca au distribuit produse alimentare, chiar în ajunul Paştelui. Aceştia nu au avut nicio jenă, transportând pachetele pe uliţele comunei cu o autoutilitară de 3,5 tone şi cu o remorcă.

Poliţiştii spun că s-au sesizat din oficiu.

"La data de 9 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 4 mai a.c., mai multe persoane ar fi împărțit locuitorilor comunei Ianca, din județul Olt, pachete cu produse alimentare.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", transmite IPJ Olt.

×
Subiecte în articol: Valea Mare PNL alegeri locale 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close