Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Scandaluri politice în campanie: Prefectul din Teleorman a participat la o acțiune electorală a candidatului PNL

Scandaluri politice în campanie: Prefectul din Teleorman a participat la o acțiune electorală a candidatului PNL

Scandal în primul weekend de campanie. Vera Mitran, prefectul județului Teleorman, s-a dus la o acțiune electorală alături de candidatul PNL, deși legea interzice acest lucru.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   15:32

Prefectul de Teleorman a mers la o acțiune electorală alături de candidatul PNL, deși articolul 119 prevede următorul lucru: prefecții și subprefecții nu pot candida și nu pot participa la acțiunile din campania electorală, sub sancțiunea demiterii din funcție, decât în situația în care demisionează cu cel puțin 50 de zile înaintea datei alegerilor.

Este articolul 119 din legea 115/2015. 

Antena 3 CNN a contactat-o pe Vera Mitran, prefectul județului Teleorman, și ne-a transmis următorul punct de vedere:

"Am primit o invitație de la un coleg de partid și am considerat ca fiind în afara orelor de program, o pot onora. După cum știți și din declarația mea de interese, care este publică, sunt membru PNL, iar statutul meu actual nu îngrădește în afara orelor de program acest drept de a participa la astfel de acțiuni".

Aproape 19.000 de secţii de votare vor fi organizate în ţară pentru alegerile din 9 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va organiza, pe teritoriul României, 18.955 de secţii de votare la alegerile pentru Parlamentul European şi la cele pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, instituţia precizează că administrează Registrul secţiilor de votare din ţară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile şi dotarea secţiilor de votare.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile Legii 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, numerotarea secţiilor de votare din ţară se actualizează de către AEP la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ şi continuând cu cele din municipii, oraşe şi comune, în ordinea alfabetică a acestora.

În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege. Lista secţiilor de votare organizate în ţară, pentru alegerile din 9 iunie 2024, poate fi consultată pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

×
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close