Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Sebastian Burduja, despre Nicuşor Dan: "A minţit poporul cu televizorul. Nu îi pasă de oameni şi este la ultimul său mandat"

Sebastian Burduja, despre Nicuşor Dan: "A minţit poporul cu televizorul. Nu îi pasă de oameni şi este la ultimul său mandat"

Sebastian Burduja, candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Bucureștiului a explicat, la Antena 3 CNN, de ce Nicuşor Dan a mințit bucureştenii când a prezentat datele financiare de la primărie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   21:10

Potrivit lui Sebastian Burduja, primarul General al Capitalei Nicuşor Dan ar fi mințit când a spus că a scos instituția din faliment şi a omis o serie de detalii cheie.

Mai mult, candidatul PNL la PMB, Sebastian Burduja, a explicat ce plan are pentru a transforma Capitala într-un oraş unde bucureştenii se pot bucura de condiţii europene.

 "Domnul Nicușor Dan a mințit poporul cu televizorul. A prezentat un tabel în care a încercat să arate cum a scăzut datoria Primăriei generale, dar era un detaliu cheie: septembrie 2023. Deci a prezentat un bilanț parțial de trimestrul trei.

Bilanțul de la finalul anului 2023 arată foarte clar că domnul Nicușor Dan, pe lângă faptul că a avut cu 3 miliarde de lei în plus la buget venituri, a crescut datoria Primăriei Generale în patru ani. 

A avut mai mulți bani la dispoziție, a pretins că a scos Primăria din faliment, dar a îngropat-o în datorii și mai tare cu jumătate de miliard.Mai grav, a crescut datoria pe termen lung. Deci a rostogolit niște datorii curente.

Care este consecința? Suntem mai datori și plătim mult mai mult pe dobânzi. Adică undeva la 100 de milioane de lei în plus pe an se duc pe dobânzi și întrebarea mea e ce a făcut cu banii, că nu se vede nimic în oraș? 

Replica favorită-i asta, domnule, n-am făcut aproape nimic că dânsul și recunoaște, pentru că ar trebuit să scot Primăria din faliment.

Sebastian Burduja: "Am demonstrat cu cifre că Nicuşor Dan minte"

Am demonstrat cu cifre că dânsul minte și ar trebui să aibă curajul să vină într-o dezbatere publică în fața bucureștenilor, cu mine, cu ceilalți contracandidați și să explice aceste cifre, nu să ne prezinte un bilanț parțial din toamna anului trecut. Nu, așa se face administrație. Situația asta este o consecință a unui management prost din partea unui om în care, sigur, eu am crezut că e altceva.

În 2020, eu am făcut și campania. Şi mă bucur într-un fel că l-am susținut, că acuma n-are argumentul, domnule, n-am avut susținere a liberalilor.

Sebastian Burduja, despre Nicuşor Dan: "PNL i-a dat toate premisele să reuşească, dar nu e interesat de oameni"

I-am votat 95-98% din tot ce a propus. Deci i-am dat toate premisele să reușească. Nu e interesat să reușească pentru bucureșteni. Deci, dânsul s-a încuiat într-un birou, n-a coborât în stradă, n-a fost o dată să vadă problemele din teren, apropo de parcul Herăstrău, apropo de drum, de strada Teiuș din Sectorul 5, care e în administrarea lui și unde oamenii o duc ca în Evul Mediu, deci nu pot să-și ducă copilașii la școală din cauza noroaielor. Ăsta e Bucureștiul de astăzi și e mare păcat că avem un imens potențial ca principal motor economic al țării și ne batem joc de el", a spus Sebastian Burduja.

Întrebat ce schimbări poate aduce Sebastian Burduja, dacă va câştiga alegerile pentru Primăria Bucureşti, acesta a spus: 

"Vrem un lider ca Primar General, un om care să miște lucrurile, să aibă un plan, o viziune. Eu am acest plan în cartea "Planul pentru București" și o publicam oricum. De fapt, ea era anunțată dinainte de orice discuție din coaliție.

Deci asta-s ideile pentru care eu mă lupt și pe care le-am rafinat din 2012 ca expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială în Washington. Patru ani de zile, eu asta am mâncat pe pâine cum dezvolți o capitală, cum dezvolți un oraș, cum atragi investiții, cum creezi locuri de muncă, cum crești standardul de trai ca să o ducă bucureștenii mai bine.

La toate problemele se mai adaugă una care în cercetările noastre ar ieși pe primul loc ca problemă ca temere în rândul bucureștenilor. Știți care? Consumul de droguri care în acest oraș este scăpat de sub control. Discutăm de o triplare a consumului de droguri în 10 ani și peste 80% din toate drogurile ilicite consumate în România se întâmplă, se consumă în București.

"O să reformez poliția locală din temelii și o să pun ordine în spațiu public"

Primarul General are poliție locală care trebuie să stea lângă școli, trebuie să stea în parcuri, trebuie să stea în zonele de risc, că se știu aceste zone de risc, dar nu prea își face treaba, nu prea îi vedem. Poate să facă un program de supraveghere video. Hai să vedem cine intră într-o școală, cine stă în anumite zone și mai poate să facă un lucru. Poate să pună ordine în spațiu public în București. Când ai un cartier abandonat, când ai case părăsite, acelea sunt focare pentru traficanții și consumatorii de droguri. Asta se întâmplă în București.

Nicușor a consolidat o clădire. Era aproape terminată din 2020, din 850 de clădiri cu risc seismic major, asta a făcut și asta în momentul în care orașul nu e îngrijit. El încurajează infractorii să comită asemenea fapte, care variază de la violență până la tâlhării, până la consum de droguri.Și lucrurile astea se întâmplă în oraşul nostru.

O să reformez poliția locală din temelii și o să pun ordine în spațiu public, care înseamnă curățenie, reparatul trotuarelor, ștergerea zidurilor de mâzgăleli și de acte de vandalism

E neplăcut și această lipsă de autoritate practic, pentru că atunci când n-ai grijă de orașul tău înseamnă că nimănui nu-i pasă .E un sat fără câini și cei care nu ne vor binele își fac de cap.

Deci sunt lucruri simple. Eu, ca deputat, am crescut de 30 de ori amenda pentru un act de vandalism, după ce a fost vandalizat Ateneul Român. Era 50 lei înainte, dacă te prindea poliția că măzgâlești o clădire. Practic,  am făcut-o 3.000 - 6.000 de lei dacă o plătești mai repede, 1.500 minim, îți confisc și spray-ul și te oblig să redai aspectul original al clădirii. Asta e legea promovată de mine şi trebuie aplicată tot cu poliția locală.

Sebastian Burduja: "Se încheie un mandat a lui Nicușor Dan și va fi ultimul"

Legat de trafic, e foarte ușor să spunem dragi bucureșteni, lăsați-vă mașinile acasă, urcați-vă în autobuz, dar, totuși. La fel de simplu să elimin virajul la stânga pe marile bulevarde pentru că el blochează o bandă. A fost măsură implementată de toate orașele care au rezolvat problema în trafic.

Şi da, pasaje subterane. Deci un oraș modern, Bucureștiul pe care ni-l dorim este un oraș pentru oameni în care te duci cu copilașul într-o zonă pietonală, poți să-l lași din mână, nu ți-e teamă că dă mașina peste el. Asta e un oraș cu oameni fericiți. S-a studiat chestia asta. Zone pietonale, piste de biciclete, cât mai mult spațiu verde și mașinile în subteran, în pasaje subterane, peste tot unde se poate. Dacă s-a putut la Oradea, pe fonduri europene în 4 ani, cred că suntem și noi în stare, în București, cu mult mai mulți bani, să facem asemenea lucru. Și eu am propus acest tunel urban în București.

Toate aceste orașe moderne și-au dus traficul în subteran și această legătură Piața Presei Libere, Parcul Tineretului, Șoseaua Berceni care să lege inelele de trafic din București este vitală pentru oraș. Mai e vitală o legătură închiderea inelului median. (...)

Deci se încheie un mandat a lui Nicușor Dan și va fi ultimul. Dânsul se laudă că a schimbat o scară rulantă la metrou. Asta e o mare realizare pe care o promovează astăzi dânsul. Stați puțin, totuși ești primar general. Este jenant.

Avem un primar de sector în Sectorul 4 care a extins o magistrală de metrou, la fel Ciprian Ciucu în Sectorul 6. Deci de alții demonstrează că se poate în același oraș", a spus Sebastian Burduja, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close