Antena 3 CNN Alegeri parlamentare 2020 Gabriela Firea, după Judecata Copiilor: 6% din PIB pentru Educație solicită, pe bună dreptate, copiii

Gabriela Firea, după Judecata Copiilor: 6% din PIB pentru Educație solicită, pe bună dreptate, copiii

Gabriela Firea a fost unul dintre liderii partidelor din Parlament, invitați joi seara la o dezbaterea-eveniment organizată de Antena3. Aceștia au primit întrebări din partea a 6 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani. Copiii au purtat tricouri pe care scria "6% din PIB pentru Educație"

Gabriela Firea, după Judecata Copiilor: 6% din PIB pentru Educație solicită, pe bună dreptate, copiii
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Mia Lungu    |    12 Noi 2020   •   23:00

Joi seara, la ora 19:00, într-o dezbatere-eveniment moderată de Adrian Ursu și Sabina Iosub, şase copii selectaţi de Unicef şi Salvaţi Copiii, 6 elevi au fost invitați în platou să adreseze întrebări celor şase lideri politici ai partidelor parlamentare: Gabriela Firea, Victor Ponta, Eugen Tomac, Raluca Turcan, Dan Barna și Daniel Ionașcu.

După emisiune, fostul Primar al Capitalei a postat un mesaj pe pagina de socializare, însoțit de două fotografii în care apărea alături de cei 6 elevi. Copiii purtau tricouri pe care scria "6% din PIB pentru Educație", detaliu la care a făcut referire și Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

"Sophia, Corina, Loreema, Rareș, Antonio și Sebastian - copii voluntari ai fundațiilor Unicef și Salvați Copiii România ne-au adresat în această seară întrebări, în platoul Antenei 3, la emisiunea realizată de Sabina Iosub și Adrian Ursu.

Principala îngrijorare a tuturor copiilor este școala on-line, pentru că se pierde foarte mult din calitatea învățământului, preocuparea pentru copiii care locuiesc în zone care nu sunt racordate la electricitate precum și lipsa conexiunii la internet.

6% din PIB pentru Educație solicită, pe bună dreptate, copiii și o mai mare grijă pentru sănătatea lor și pentru protecția mediului.
Copiii nu sunt doar viitorul nostru, ci și șansă noastră la o lume mai bună." a fost mesajul acesteia.

Sophia, Corina, Loreema, Rares, Antonio si Sebastian - copii voluntari ai fundatiilor UNICEF Romaniasi Salvati Copiii...

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 12 November 2020

Gabriela Firea a primit o întrebare din partea lui Antonio, un elev de numai 10 ani

 "La învăţământul on-line, toate materiile se fac din faţa tabletei sau calculatorului, inclusiv educaţia fizică. Sportul este foarte important în dezvoltarea copiilor, iar aceştia trebuie să se dezvolte sănătos. Cum puteţi ajuta copiii să se dezvolte sănătos, nu doar în faţa calculatorului sau a tabletei?

Răspunsul Gabrielei Firea a fost următorul:

"Întrebarea este un strigăt al nostru, al tuturor, în această perioadă pe care o traversează întreaga planetă.

Voi, copiii şi adolescenţii sunteţi cei mai afectaţi pentru că din motive de siguranţă sanitară sunteţi nevoiţi alături de alţi copii din lume să acceptaţi aceste restricţii şi în special, una foarte dureroasă, şi anume să nu puteţi merge fizic la şcoală pentru a învăţa materiile de bază, dar şi una dintre disciplinele care vă dezvoltă armonios şi vă învaţă şi fair-play-ul şi anume educaţia fizică. 

Şi băiatul meu, David a avut on-line educaţie fizică şi mă uitam aproape cu lacrimi în ochi cum toţi copiii din clasa sa se străduiau să execute cât se poate de corect mişcările propuse de dl. profesor şi cât de sârguincioşi erau cu toţii să îndeplinească acele sarcini.

Este foarte greu, este dificil, e un moment greu pentru toată lumea, este mai greu că nu putem spune noi ca părinţi, ca adulţi când se va sfârşit acest calvar planetar. Acesta este lucrul cel mai dificil pentru noi toţi."

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close