Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN A plouat într-o zi cât într-o lună. Fenomenele meteo extreme ne lasă fără roşii, vinete, castraveţi

A plouat într-o zi cât într-o lună. Fenomenele meteo extreme ne lasă fără roşii, vinete, castraveţi

Furtunile şi vijeliile au făcut prăpăd în sudul ţării. Zeci de localități au fost inundate, iar vântul a smuls copaci și acoperișuri.Legumicultorii sunt disperaţi, zeci de solarii au fost distruse, iar vinetele, roşiile, ardeii sau castraveţii care erau în prag de a fi recoltate sunt compromise sută la sută

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În comuna Urzicuţa, din Dolj, grindina a distrus într-o oră recoltele. Fenomenele extreme au afectat suprafețe mari de culturi din întreg judeţul. În doar câteva minute, suprafeţe mari de cultură au fost acoperite de un strat gros de grindină.

În localitatea Grădinari, localnicii sunt printre cei mai importanți producători de roșii, ardei si castraveți, dar răsadurile sunt distruse în totalitate. La fel şi culturile din solarii, care într-o  săptămână ar fi trebuit să ajungă în pieţe. 

Din partea autorităţilor nu au primit decât promisiuni, dar ei aşteaptă un ajutor real. Majoritatea legumicultorilor au făcut împrumut la bancă pentru solarii.

"O să ne vindem casele, o să ne vindem ce avem agonisit ca să plătim banii în bancă", spun oamenii care nu mai pot recupera nimic din investiţiile făcute.

Şi la Turnu Măgurele a fost prăpăd. Şcoala gimnazială nr 4 este cea mai afectată. 

Nu a fost realizat deocandată un bilanț al pagubelor, însă autoritățile vorbesc de daune de zeci de mii de lei.

Cele mai mari cantiţăţi de ploaie în ultimele 12 ore

Iată unde s-au înregistrat cele mai mari cantiţăţi de ploaie în ultimele 12 ore. În judeţul Vâlcea, în oraşul Horezu s-au înregistrat 98 de litri pe metru pătrat, 93 de litri în Voineasa, 53 de litri în Craiova, iar lista continuă.

Au fost şi vijelii foarte puternice. În Turnu Măgurele vântul a bătut cu peste 120 de kilometri pe oră la rafala, asta înseamnă cât o tornadă. În Roşiorii de Vede, 83 d ekilometri pe oră, Aleaxandra, Piteşti şI Craiova 60 de kilometri pe oră.

Subiecte în articol: inundatii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor