Antena 3 CNN Economic Elicopterul Airbus H215 va fi produs în România, la Ghimbav

Elicopterul Airbus H215 va fi produs în România, la Ghimbav

Compania Airbus Helicopters Industries, care dezvoltă o fabrică de elicoptere la Ghimbav (Braşov) în cadrul unui parteneriat între Airbus şi mai multe companii româneşti, este în fază de dezvoltare până în 2019, pentru ca ulterior să producă 15 elicoptere H215 pe an în România, a anuţat, miercuri, compania, potrivit Adevărul.

Airbus H215 este un elicopter multirol, folosit în special în domeniul apărării şi poliţiei. Aparatul poate transporta până la 22 de pasageri şi poate fi adaptat pentru transport în regim VIP.

Exporturile globale vor porni de aici

Recent, Airbus Helicopters a înfiinţat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215. Compania se va ocupa şi cu vânzarea şi exportul produselor în toată lumea. „2015 s-a dovedit un an de creştere, întrucât a fost creată o nouă companie Airbus Helicopters Industries care a deschis drumul către o colaborare mai puternică şi a întărit legăturile noastre cu Industria Aeronautică din România“, a declarat directorul general al Airbus Helicopters în România, Serge Durand, citat în comunicat.

 

Subiecte în articol: Airbus elicopter
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept