Antena 3 CNN Be EU Mai multe drepturi digitale pentru europeni

Mai multe drepturi digitale pentru europeni

În această vară, cetățenii europeni beneficiază de mai multe drepturi digitale ca oricând. Sunt deja câteva drepturi digitale în vigoare:

Din iunie 2017: Eliminarea tarifelor de roaming. Telefoanele mobile pot fi astfel utilizate peste tot în UE, fără costuri suplimentare.

Din aprilie 2018: Portabilitatea serviciilor online: Consumatorii pot să-și utilizeze abonamentele la servicii online și atunci când călătoresc în UE

Din mai 2018: Protecția datelor cu caracter personal: Europenii pot să-și transfere în condiții de siguranță date cu caracter personal între prestatorii de servicii și având fiecare „dreptul de a fi uitat"

Din primăvara lui 2016: Neutralitatea internetului: Europenii au acces la un internet deschis, care le garantează libertatea de a alege conținutul, aplicațiile, serviciile și informațiile pe care le doresc.

Drepturi disponibile în curând:

Din spetembrie 2018: Identificarea electronică națională: Dreptul de a o utiliza în întreaga UE pentru utilizarea serviciilor publice

Din decembrie 2018: Flux liber pentru datele cu caracter personal: Datorită accesului la servicii mai bune și competitive de stocare și prelucrare a datelor în UE.

Din decembrie 2018: Achiziții online fără discriminpri nejustificate.

Din 2019: Livrarea transfrontalieră de colete.Permite o comparare mai ușoară a costurilor și prețuri mai accesibile.

Subiecte în articol: be EU europeni
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai