Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Petrică Lucian Rusu, Secretar General Adjunct în Guvern: "Avem toate ingredientele necesare pentru a definitiva procesul de digitalizare"

Petrică Lucian Rusu, Secretar General Adjunct în Guvern: "Avem toate ingredientele necesare pentru a definitiva procesul de digitalizare"

"Dacă ajungem să definitivăm acest proces de digitalizare, atunci circuitul avizelor ar fi mult mai uşor", a declarat Petrică Lucian Rusu, Secretar General Adjunct în Guvernul României, la Conferința Națională România Inteligentă “Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Petrică Lucian Rusu, secretar general adjunct în Guvernul României, a vorbit, în cadrul Conferinţei Națională “Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”, organizată de România Inteligentă, despre marea piedică a României în acest moment, durata obţinerii avizelor, dar şi despre integrarea tuturor administraţiilor publice pentru accelerarea procesului de digitalizare.

"Cred că durata obţinerii avizelor este cauzată cumva de un scurtcircuit al procesului. Până la urmă digitalizarea este un joc de echipă. Toţi factorii trebuie integraţi. Este o integrare a administraţiei centrale, locale, a companiilor şi chiar a cetăţenilor. Cred că dacă ajungem să definitivăm acest proces de digitalizare, atunci acest circuit al avizelor ar fi mult mai uşor.

La nivelul Guvernului, digitalizarea reprezintă în momentul de faţă o prioritate. Astăzi avem toate ingredientele şi premisele necesare pentru a definitiva acest proces de digitalizare. Avem sursele de finanţare, deci bani sunt. Avem programe operaţionale regionale, avem PNRR-ul, dar şi acel program operaţional de creştere şi digitalizare.

Citește și: Monica Anisie, la Conferința România Inteligentă: "M-a întrebat o fetiță de ce nu a putut participa online la ore când era acasă din motive medicale"

Trebuie să amintim că mii de români şi-au putut elibera cazier online. Până acum un an, vorbeam de peste 2 milioane de români care străbăteau drum până la o subunitate de poliţie pentru eliberarea acestor certificate de cazier judiciar.", a declarat Petrică Lucian Rusu, secretar general adjunct în Guvernul României, la Conferința Națională “Ilfov, județ inteligent – Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”, organizată de România Inteligentă.

Conferinţa, organizată de România Inteligentă şi moderată de Adrian Ursu, şi-a propus să dezbată teme în ceea ce priveşte găsirea unor soluţii privind procesul de digitalizare a serviciilor publice.

Conferința a fost transmisă în direct pe site-ul antena3.ro si pe pagina de Facebook Antena 3 CNN, iar tronsoane ale dezbaterii au fost preluate Live pe postul TV Antena 3 CNN.

Dezbaterea și-a propus să pună lucrurile în mișcare în ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României