Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Președintele Societății Române de Microbiologie: "Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. E exclus!"

Președintele Societății Române de Microbiologie: "Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. E exclus!"

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a infirmat suspiciunea de coronavirus în România. Acesta a spus că pasagerul israelian ajuns în țara noatră nu poate suferi de coronavirus fiindcă a călătorit în China în urmă cu trei luni, când nu începuse încă infecția la om.

"Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. Este exclusă orice posibilitate în acest sens deoarece a călătorit în China în urmă cu trei luni în urmă. Atunci nu discutam despre infecția cu coronavirus, nu începuse încă infecția la om. E un pacient care are o anumită infecție, trebuie investigat și tratat, dar pentru alt diagnostic decât infecția cu coronavirus", a afirmat la Antena 3 președintele Societății Române de Microbiologie. 

Un cetățean ajuns în această după-amiază pe Aeroportul Otopeni, din București, a acuzat simptome asemănătoare cu cele avute de cei care suferă de coronavirus

Bărbatul a venit de la Tel Aviv cu o cursă Ryanair și a mărturisit că a călătorit și în China în urmă cu trei luni. 

Pasagerul, care ar fi israelian, a spus că nu se simte prea bine și a fost preluat imediat de o ambulanță. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Cazul este în atenția Institutului Național de Sănătate Publică. 

Citiți și Un pasager suspect de coronavirus a ajuns pe Aeroportul Otopeni. A fost transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş

Președintele Societății Române de Microbiologie: "Se infirmă infecția cu coronavirus în cazul pacientului venit de la Tel Aviv. E exclus!"

Subiecte în articol: coronavirus
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro