Antena 3 CNN Actualitate Social Români umiliți pe plantațiile din Germania: "Am stat nemâncați! Nici apă nu au vrut să ne dea"

Români umiliți pe plantațiile din Germania: "Am stat nemâncați! Nici apă nu au vrut să ne dea"

De câteva zile, mai mulți români care au venit să culeagă sparanghel protestează în Bonn, Germania. Revolta lor a pornit spontan în acest weekend. Muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că reprezentanții fermei nu asigură condițiile impuse în perioada pandemiei de coronavirus.

Românii sunsțin că stau în containere, în condiții mizere, că mâncarea pe care o primesc este adesea expirată. Cel mai mult i-a nemulțumit faptul că fie nu și-au primit banii, fie au fost plătiți cu o sumă mai mică față de cea la care s-au înțeles.

Zilele trecute, tot la o firmă din apropierea orașului Bonn, mai mulți români au fost dați afară doar pentru că au cerut apă și mâncare.

”Au venit la muncă, ne-au adus aici. Prima zi cum ne-a adus aici a început să urle. Noi am vrut să stăm de vorbă cu ea să îi spunem că știm că pe contract scrie 9,30 euro, 7 euro e chiria. Dar voiam să știm cu cât rămânem în mână, ce lucrăm, cum, dar nu a vrut să stea de vorbă cu noi.

A doua zi nu ne-a adus de mâncare. Ne-a spus că stăm în carantină, ne-a dus acolo, că stăm în carantină. Am stat până la ora 1, am sunat să ni se aducă o sticlă de apă. Nu avem nimic. Am stat nemâncați o zi întreagă”, a zis Paul, muncitor în Germania.

N-au primit nimic de băut și de mâncat!

”Băieții abia acum au ajuns, marți seara, cu un avion special care i-a dus în Germania. Au un cotnract de terminat pe o periaodă de 5 luni și ei nu înțeleg cum după o zi pur și simplu să meargă după ei și să îi dea afară. O zi întreagă, de când au ajuns acolo n-au primit nimic de băut și de mâncat.”, a spus Aneta Truan, reprezentant sindicat, Faire Mobilitat.

Reprezentanții Faire Mobilitat au încercat să le trimită de mâncare muncitorilor români.

”Nu au vrut să dea strada să ne trimită de mâncare”, a mai spus Paul.

Poliția nu a luat nicio măsură.

Români umiliți pe plantațiie din Germania: I-au ținut fără mâncare și apă!

Subiecte în articol: romani Germania Bonn
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare