Antena 3 CNN Be EU UE amână o obligație birocratică impusă companiilor privind dezvoltarea durabilă

UE amână o obligație birocratică impusă companiilor privind dezvoltarea durabilă

Consiliul UE a adoptat o directivă prin care amână cu doi ani o obligație birocratică impusă companiilor care activează în Uniunea Europeană de a atinge standardele europene de raportare privind dezvoltarea durabilă.

UE amână o obligație birocratică impusă companiilor privind dezvoltarea durabilă
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2024   •   23:06

Directiva adoptată luni amână până la 30 iunie 2026 adoptarea standardelor de raportare privind dezvoltarea durabilă specifice unui sector pentru întreprinderile din UE și a standardelor generale de raportare privind dezvoltarea durabilă pentru întreprinderile din afara UE.

Decizia vine după ce Comisia Europeană a identificat obligațiile de raportare ca fiind una dintre principalele poveri pentru companii în general și pentru IMM-uri în special. Prin urmare, a propus reducerea obligațiilor de raportare cu 25 %.

La momentul actual, legislația UE impune societăților cotate la bursă să prezinte informații despre riscurile și oportunitățile care decurg din aspectele sociale și de mediu. La 31 iulie 2023, Comisia a adoptat primele standarde și standarde transversale pentru toate subiectele legate de sustenabilitate.

 

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close