Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul suedez Karin Karlsbro: "Trebuie să susţinem Ucraina, să fim inspiraţi de exemplul românesc"

Europarlamentarul suedez Karin Karlsbro: "Trebuie să susţinem Ucraina, să fim inspiraţi de exemplul românesc"

Uniunea Europeană a acționat în ceea ce privește criza refugiaților, criza cerealelor, dar și în legătură cu toate efectele războiului pe care Rusia l-a început în Ucraina.

Europarlamentarul suedez Karin Karlsbro: "Trebuie să susţinem Ucraina, să fim inspiraţi de exemplul românesc"
Sursa foto: Facebook | Karin Karlsobro
de Ştefan Petrică    |    21 Ian 2023   •   11:24

Europarlamentarul din Suedia, Karin Karlsbro, a vorbit despre cele mai importante acțiuni ale Uniunii Europene de la începutul războiului, până în prezent.

"În primul rând, este important sa continuăm să susținem Ucraina militar, economic si umanitar, dar să nu uităm că trebuie să păstrăm Europa unită și puternică", a declarat Karin Karlsbro.

"Cred că UE a arătat că putem găsi soluţii, trebuie să continuăm să rupem toate legăturile economice cu Rusia, pentru că noi nu putem să finanţăm acest război", a mai declarat europarlamentarul suedez.

"Cred că ar trebui să folosim fondurile îngheţate ale Rusiei pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei".

Citeşte şi: Parlamentul European votează în favoarea unui tribunal pentru crimele de război ale Rusiei în Ucraina

Legat de sprijinul acordat de România, Ucrainei, atât militar cât şi umanitar, Karlsobro a spus că "ce se întâmplă în România este extraordinar. Ospitalitatea, solidaritatea oamenilor este enormă, cred că ar trebui să învățăm toți și să fim inspiraţi de exemplul românesc".

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Karin Karlsbro
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close