Antena 3 CNN Be EU Gheorghe Falcă: Planul de mobilitate şi cel de eficienţă energetică, absolut necesare

Gheorghe Falcă: Planul de mobilitate şi cel de eficienţă energetică, absolut necesare

Europarlamentarul Gheorghe Falcă pune accent pe creşterea calităţii vieţii oamenilor, iar pentru aceasta mobilitatea urbană şi eficienţa energetică sunt absolut necesare.

Gheorghe Falcă: Planul de mobilitate şi cel de eficienţă energetică, absolut necesare
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2023   •   10:09

Peste 20 de ani, 75% din populaţia Europei va trăi în mediul urban, din care 50% în mediu urban mare. Asta înseamnă că marile comunităţi trebuie să se pregătească din punct de vedere al transportulu, al mobilităţii urbane, din punct de vedere al urbanismului, şi lucrul acesta trebuie să îl aplicăm şi la noi în ţară, avertizează europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă.

"Sunt bani europeni pentru acest lucru, inclusiv în interiorul ciclului financiar 2021-2027, unde România primește 48 de miliarde de euro, enorm de mult pentru ceea ce înseamnă statul român, dar și în PNNR, unde România primește 26 de miliarde. De aceea, în acest moment, atât la nivel european, în țările din Uniunii Europeană, evident și în România, pregătirile sunt în toi, se așteaptă, de fapt, efectul acestor bani europeni în dezvoltarea acestor comunități economice, care sunt, de fapt, motoarele unei țări", explică europarlamentarul.

"Este foarte important, că atunci când primești bani europeni o parte să rămână în interiorul economiei românești.", spune Gheorghe Falcă dând exemplul Poloniei care a reuşit să absoarbă mult mai mulţi bani europeni şi să dezvolte mobilitatea urbană, unul din vectori fiind propriile companii de construire a mijloacelor de transport în comun.

"Atunci când eram primar al municipiului Arad, am realizat un plan de mobilitate și în acest plan de mobilitate îți impui să ai piste de biciclete, posibil de închiriat pentru cetățeni, îți ipui să ai zone pietonale, îți impui ca în zona centrală să pătrunzi foarte mult cu transportul comun, îți propui să ai un număr de mijloace de transport ecologice." , a mai declarat europarlamentarul în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3 CNN. 

 

 

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close