Antena 3 CNN Be EU Liderii UE, reuniune extraordinară la Bruxelles. Decizii cruciale pentru Europa

Liderii UE, reuniune extraordinară la Bruxelles. Decizii cruciale pentru Europa

Liderii Uniunii Europene se întâlnesc în cadrul unei reuniuni extraordinare la Bruxelles. Pe ordinea de zi sunt două puncte: bugetul şi pachetul financiar pentru Ucraina.

de Vasile Marcu    |    31 Ian 2024   •   19:05

Liderii Uniunii Europene negociază din nou pentru a debloca bugetul multianual, după eșecul discuțiilor de la Consiliul de la sfârșitul anului trecut. 

Se așteaptă deblocarea pachetelor financiare atât pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, dar și bugetul Uniunii Europene.

Până în momentul de față, Ungaria, cea care a băgat în decembrie aceste pachete, prin veto-ul său, nu a anunțat că și-ar schimba votul.

Uniunea Europeană este pregătită să sancționeze Ungaria în cazul în care acesta în continuare își susține votul împotriva acestui pachet financiar pentru Ucraina.

Citește și: Comisia Europeană propune modernizarea gestionării traficului pe râurile și canalele din Uniunea Europeană

Totul se discută și se votează sub presiunea agricultorilor care blochează centrul Bruxelles-ului.

La Consiliul European s-au luat măsuri de protecție, este plin de polițiști care baricadează zona.

Comisia Europeană deja a făcut un pas înapoi, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei a anunțat că europenii și pachetul pentru agricultură poate fi aplicat din acest an pentru fermierii din UE.

Mai mult, va institui o derogare de un an pentru acel punct de vedere pe care l-au cerut agricultorii ca să poată să-și folosească tot pământul și să nu lase o parte nelucrată.

×
Subiecte în articol: beEU Comisia Europeana
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close