Antena 3 CNN Be EU Mai multe drepturi digitale pentru europeni

Mai multe drepturi digitale pentru europeni

Mai multe drepturi digitale pentru europeni
09 Aug 2018   •   10:55

În această vară, cetățenii europeni beneficiază de mai multe drepturi digitale ca oricând. Sunt deja câteva drepturi digitale în vigoare:

Din iunie 2017: Eliminarea tarifelor de roaming. Telefoanele mobile pot fi astfel utilizate peste tot în UE, fără costuri suplimentare.

Din aprilie 2018: Portabilitatea serviciilor online: Consumatorii pot să-și utilizeze abonamentele la servicii online și atunci când călătoresc în UE

Din mai 2018: Protecția datelor cu caracter personal: Europenii pot să-și transfere în condiții de siguranță date cu caracter personal între prestatorii de servicii și având fiecare „dreptul de a fi uitat"

Din primăvara lui 2016: Neutralitatea internetului: Europenii au acces la un internet deschis, care le garantează libertatea de a alege conținutul, aplicațiile, serviciile și informațiile pe care le doresc.

Drepturi disponibile în curând:

Din spetembrie 2018: Identificarea electronică națională: Dreptul de a o utiliza în întreaga UE pentru utilizarea serviciilor publice

Din decembrie 2018: Flux liber pentru datele cu caracter personal: Datorită accesului la servicii mai bune și competitive de stocare și prelucrare a datelor în UE.

Din decembrie 2018: Achiziții online fără discriminpri nejustificate.

Din 2019: Livrarea transfrontalieră de colete.Permite o comparare mai ușoară a costurilor și prețuri mai accesibile.

×
Subiecte în articol: be EU europeni
Citește mai multe din Be EU
» Vezi toate știrile din Be EU
Cele mai noi știri
Parteneri
x close