Antena 3 CNN Be EU Măsurile urgente pentru România. Europarlamentar UDMR: ”Fac un apel către autoritățile locale pentru pregătirea de proiecte”

Măsurile urgente pentru România. Europarlamentar UDMR: ”Fac un apel către autoritățile locale pentru pregătirea de proiecte”

Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR, PPE la nivel european și Victor Negrescu, europarlamentar PSD, S&D la nivel european, au discutat în cadrul emisiunii be.EU despre măsurile care trebuie luate urgent în România, în contextul începerii noii sesiunii a Parlamentului European.

Măsurile urgente pentru România. Europarlamentar UDMR: ”Fac un apel către autoritățile locale pentru pregătirea de proiecte”
Sursa foto: Facebook/Winkler Gyula
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2021   •   11:52

Pregătirea proiectelor europene de către autoritățile locale, dar și a programelor operaționale pentru perioada 2021-2027 sunt două aspecte pe care Iuliu Winkler le consideră esențiale pentru România în perioada următoare:

„Fac un apel către toate autoritățile locale din România la pregătirea de proiecte. Foarte intens trebuie făcută această activitate de pregătire a proiectelor, în următoarele săptămâni și luni. Ne aflăm în fața unei perioade de șapte ani de zile care poate schimba fața României. România în 2028 va arăta cu totul altfel. Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de proiecte. Autoritățile locale să cheltuiască bani din buget pentru pregătirea acestor proiecte. 

A doua prioritate este una guvernamentală. Pregătirea programelor operaționale pentru perioada 2021-2027. Niciun program operațional nu este autorizat în acest moment, dar aceste lucruri trebuie să se întâmple, sper eu, până la jumătatea anului viitor.”

Urmăriți integral emisiunea „be.EU” aici:

×
Subiecte în articol: România Parlamentul European
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close