Antena 3 CNN Be EU Un ministru german dezvăluie de ce Putin nu vrea să oprească războiul din Ucraina

Un ministru german dezvăluie de ce Putin nu vrea să oprească războiul din Ucraina

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Uniunea Europeană a încercat totul pentru a opri războiul din Ucraina.

Un ministru german dezvăluie de ce Putin nu vrea să oprească războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2023   •   13:49

Potrivit ministrului german (foto), demersurile nu au dat rezultate pentru că președintele rus Vladimir Putin "nu își dorește nimic altceva decât să distrugă țara vecină".

Prezentă, miercuri, la o conferință în capitala Portugaliei, șefa diplomației germane a afirmat că poziția lui Putin reprezintă motivul pentru care este "important (ca statele occidentale) să continue livrările de arme, astfel încât Ucraina să se poată apăra şi să poată proteja viețile cetățenilor săi".

Ministrul german de Externe vrea ca deciziile în UE să se ia cu majoritate calificată

Annalena Baerbock a declarat, totodată, că deciziile Uniunii Europene nu ar mai trebui să fie blocate de state la nivel individual, într-o aparentă referire la acțiunile Ungariei.

La începutul lunii decembrie anul trecut, Budapesta a blocat prin veto pachetul de ajutor financiar de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, obligând Uniunea Europeană să caute alte mecanisme pentru acordarea acestor fonduri.

"Votul cu majoritate calificată poate duce la rezultate mai echitabile pentru noi toți. Trebuie să fim capabili să acționăm eficient şi rapid", a estimat șefa diplomației germane.

Annalena Baerbock a mai afirmat că, de multe ori, țările membre UE nu pot să redacteze un comunicat de presă "pentru că nu se pot pune de acord asupra aceluiași mod de formulare".

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close