Antena 3 CNN Be EU Cum vor fi protejați cetățenii europeni de creșterea prețurilor la energie. Europarlamentar: "Trebuie să reducem și speculațiile pe piață"

Cum vor fi protejați cetățenii europeni de creșterea prețurilor la energie. Europarlamentar: "Trebuie să reducem și speculațiile pe piață"

Uniunea Europeană pregătește noi directive pe piața energetică. Speculanții vor fi aspru amendați, iar cetățenii vor fi mult mai bine protejați de eventualele creșteri la energie.

Cum vor fi protejați cetățenii europeni de creșterea prețurilor la energie. Europarlamentar: "Trebuie să reducem și speculațiile pe piață"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2023   •   10:32

Nicolas Gonzalez Casares, europarlamentar S&D, Spania, a vorbit în cadrul emisiunii BeEU, spunând că noile directive UE sunt de a ajuta oamenii care suferă din cauza prețurilor mari ale energiei și nu își permit să plătească facturile.

"Am cerut să se facă această reformă de mai mult timp, pentru că am văzut cum au crescut prețurile în timpul crizei energetice și încercăm să rezolvăm această criză și să scădem prețurile.

Acesta este primul obiectiv, să-i ajutăm pe oamenii care, din cauza acestor prețuri suferă și nu-și permit să plătească facturile.

Pentru mine, cel mai important lucru este să dăm un semnal de predictibilitate si să reducem volatilitatea pieței.

Citește și: Europarlamentarul Dan Nica, despre sancțiunile impuse de UE Rusiei: "Această invazie trebuie să primească un răspuns pe măsură"

Acesta este noul nostru obiectiv.

Cred că trebuie să facem asta repede. Va fi o reformă rapidă.

La finele anului trebuie să fim cu toții de acord cu această reformă, iar pe durata verii va trebui să punem pe masă cele mai bune soluții pentru întreaga piață", a spus Nicolas Gonzalez Casares, europarlamentar S&D, Spania.

Întrebat de Sabina Iosub, cum va reuși să reducă volatilitatea și cum va face piața să fie predictibilă, Casares a spus:

"Avem o propunere bună din partea Comisiei, dar eu cred că nu este destul de bună. Ar trebui să mergem mai departe decât a făcut-o Comisia și să rezolvăm mai multe.

Comisia a propus să rezolvăm acest aspect de volatilitate a pieței cu o strategie pe termen lung și pe termen mediu prin contacte bilaterale și, de asemenea, cu CFD-uri, contracte pentru diferență, iar acestea vor ajuta la o predictibilitate pe termen lung, dar avem nevoie de mai mult.

Avem nevoie de niște măsuri, instrumente pentru ca, dacă avem o urgență, dacă avem iar prețuri excesiv de mari să le putem stopa automat și să nu mai trebuiască să așteptăm să se termine criza", a mai spus Nicolas Gonzalez Casares, în cadrul emisiunii BeEu.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close