Antena 3 CNN Be EU Salarii de 1 milion de dolari anual pentru români. Sebastian Burduja: "Pare neverosimil, dar se întâmplă lucrul acesta"

Salarii de 1 milion de dolari anual pentru români. Sebastian Burduja: "Pare neverosimil, dar se întâmplă lucrul acesta"

Tinerii români specializaţi serios într-un anumit domeniu pot câştiga salarii de 600.000-1.000.000 de dolari anual atunci când pleacă din ţară, a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Salarii de 1 milion de dolari anual pentru români. Sebastian Burduja: "Pare neverosimil, dar se întâmplă lucrul acesta"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Oct 2022   •   10:46

"Stăm în continuare foarte bine la viteza de internet, poate nu mai suntem în top 3 mondial, dar suntem în top 10.

În privinţa accesului la 5G rămas puţin în urmă, dar vom recupera rapid distanţa şi vom fi printre primele state europene din nou. În România, accesul la internet e şi foarte ieftin.

Un alt avantaj: avem foarte mulţi absolvenţi în tehnologia informaţiei şi comunicaţii. Dar când vorbim de IT&C, suntem pe ultimul loc, iar asta înseamnă că foarte mulţi din cei care termină un program academic în această specializare aleg să plece în alte state. Aici avem de lucru.

Sunt salarii de 500.000-600.000 de dolari sau chiar de un milion anual, sunt salarii pe care le pot încasa azi proaspăt absolvenţi de facultate care se specializează în inteligenţă artificială. Dacă sunt foarte buni, pot să ia din primul an aceşti bani. 

Pare neverosimil, dar se întâmplă lucrul acesta în Silicon Valley, America, Israel, în state europene din vestul Europei se întâmplă să plătească astfel de salarii şi e greu de concurat la acest nivel.

Dar noi producem creier, inteligenţă românească de mare calitate. Şi o mare parte rămâne în ţară", a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close